Vásárhelyről a grúz magasokba

A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület keretén belül már több éve működik a Világjárók Klubja. Az érdeklődők minden hónapban összeülnek, hogy egy társuk szemén keresztül megismerjenek egy olyan országot, ahova sokan nem mernek elindulni, vagy csak a pénztárcájuk nem teszi lehetővé az utazást. Kedd délután Nagy Attila Grúziában szerzett tapasztalatait hallgatta a nagyérdemű.

Égető István, a Világjáró Klub vezetője elmondta, hogy azért hozták létre ezt a csoportot, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik szeretnének utazni, de nem tudják, hogy hova, illetve szeretnék elkerülni azokat a helyeket, ahol veszélynek lennének kitéve. Az előadók sok helyen megfordultak már, így a saját tapasztalatok alapján tudják ajánlani azokat az országokat, ahova érdemes utazni, és óva inteni azoktól, ahova nem ajánlatos ellátogatni.

Vásárhelyről a grúz magasokba 1

A kedd délutáni előadó, Nagy Attila volt, aki Grúziáról tartott előadást. Elmondta, hogy barátaival járt ebben a gyönyörű országban, és az utazásról rengeteg fényképet is készített. Ezeket hozta el a kíváncsi vásárhelyi publikumnak.

„Csak bíztatni tudok mindenkit, hogy egy ilyen egzotikus országot, mint Grúzia, nézzen meg. Már viszonylag elérhető áron, rövid idő alatt el lehet jutni ide, és a tapasztalataim azt mutatják, hogy megéri a pénzt és időt” – mondta el Nagy Attila.

Vásárhelyről a grúz magasokba 2

Az előadó kiemelte, hogy számtalan érdekessége van az országnak. Nagyon érdekes hagyományai és történelme van. A borkészítésnek például 6000 éves hagyománya van az országban: Grúziában készítettek először bort. A természeti adottságok is fantasztikusak, számtalan 5000 méter feletti hegy található az országban, illetve a Fekete tengerben is lehet fürdeni.

Vásárhelyről a grúz magasokba 3

Az úti beszámolók minden hónap első keddjén kerülnek megtartásra, amire mindenkit várnak szeretettel.