Bécsi keringő és salsa a Gregus diákbálján

Január 11-én megkezdődik a báli szezon Hódmezővásárhelyen. A szezont idén is a Bethlen diákjai nyitják, utoljára pedig a corvinos diákok mutatják be a nyitótáncukat. Valamennyi intézmény a Fekete Sas dísztermében tartja meg az iskolaestjét.  

Az idei báli szezont a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium diákjai kezdik meg, január 11. napján. A következő dátum január 18, amikor a Németh László Gimnázium és Általános Iskola végzősei kápráztatják el a közönséget tánctudásukkal. Őket a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai követik, január 25-én.

A diákbálok sorában két hét szünet következik, amit követően a HSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói veszik birtokba a Fekete Sas dísztermét, február 15-én. Egy ismételt szünet után a diákbálok sorát, a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája zárja, március 4-én.

A diákbálok sokaságát tarkítják más szervezetek, egyesületek estjei is. Február első napján rendezik meg az Orvosbált a Fekete Sasban, február nyolcadikán a Gazdasági Egyesület bálja következik. Február 22-én Vadászbálnak ad otthont a Fekete Sas, míg február 29-én Huszárbált rendeznek Vásárhely egyik legszebb épületében.

Fotó: archiv