Várhatóan nem csökken majd a migrációs nyomás a magyar határon

Ma már azok a nyugat-európai politikusok is belátják, hogy szükség van az európai határok védelmére, akik korábban a “willkommenskultur” élharcosai voltak – jelentette ki Deutsch Tamás az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A Fidesz európai parlamenti képviselője felidézte, hogy a nyugat-európai politikusok 2015-ben versenyeztek a kontinensre zúduló illegális migránsok befogadásáért és csak a magyar kormány állt ki amellett, hogy ha szükséges, fizikai és jogi határzárral is meg kell védeni a keresztény kultúrát.

Ennek a következménye a Magyarországra zúduló elképesztő támadássorozat – értékelt.

Ugyanakkor ma már józanabbul fogalmaznak a bevándorlást egykor támogató politikusok is. Vagyis belátják, hogy a menedékkérelmeket az EU-n kívül kell elbírálni, illetve vissza kell toloncolni a hazájukba azokat, akikről az elmúlt években kiderült, hogy nem jogosultak menekültstátuszra – mondta a politikus.

Arról is szólt, hogy a Fidesz csak olyan uniós költségvetést hajlandó támogatni, ami a magyar polgárok érdekeit szolgálja.

Továbbá úgy vélekedett, hogy fordulat szükséges a bővítési politikában, vagyis csatlakozási céldátumot kell adni Szerbiának és Montenegrónak.

Fotó: Illusztráció