Kutyapánik a tűzijáték idején

Tilos a kutyáknak fűszeres ételmaradékot, cukros, csokoládés süteményt, vagy más magas szénhidrát tartalmú emberi fogyasztásra szánt élelmiszert adni az ünnepek alatt is – mondta el a Rádió 7-nek a Hódmezővásárhelyi Kék Kereszt Állatgyógyászati Centrum állatorvosa, Horváth Zoltán.

Kiemelte, azt tartja a legfontosabbnak, hogy különösen szilveszterkor szánjunk időt háziállataink megnyugtatására, hiszen ilyenkor a fokozott fény- és hanghatásokra a megnövekedett adrenalin szint miatt kiszámíthatatlanná válhatnak, magukban és a környezetünkben is kárt tehetnek.

Horváth Zoltán úgy fogalmazott: „Nagyon fontos, hogy aki csak teheti, hangsúlyozom, ennyit tegyünk meg a kedvencünkért, hogy igenis maradjunk velük, vagy legalább arra a két-három óra hosszára menjünk haza, és majd koccintunk a barátainkkal utána. Ez a bizonyos fél 12 és fél 1, 1 óra közötti időszak szerintem a legdurvább, legveszélyesebb, és nagyobb eséllyel tudjuk kedvenceinket megóvni a balesettől. A gazda jelenléte a kutyának minden esetben megnyugvást, biztonságot jelent a kutyának. Ezért is javasolnám ezt a – lehet, hogy egyeseknek nem szimpatikus, de szerintem rendkívül praktikus megoldást.”

Forrás: Rádió7
Fotó: Illusztráció