Egyre több támogatást kapnak a családok az iskolakezdéshez

Sikeres évet zár a vásárhelyi tankerület, számos fontos fejlesztést is megvalósíthattak az idén. Balázs József tankerületi igazgató a Rádió 7-nek évértékelőjében elmondta, hogy a 10,1 milliárdos idei költségvetésből 3 milliárd forintnyi uniós forrás segítette a folyamatos munkát.

Közlése szerint hat infrastrukturális fejlesztést valósítottak meg 2,4 milliárd forint értékben, de sok új eszközt is beszereztek az iskoláknak: a többi között 906 új laptopot és 65 interaktív panelt vásároltak. Hozzátette, a diákok által benyújtott pályázatok alapján programokat is szerveztek, stúdiót, konditermet létesítettek.

Balázs József erről részletesen így beszélt: „Örömmel mondhatom, hogy intézményeink 11 ezer főt meghaladó tanulói létszámmal stabilnak mondhatók. A 2019-es évben az eddigi évekhez képes kiemelkedő módon mintegy 10,1 milliárd forintos költségvetés állt rendelkezésünkre a mindennapi nevelő-oktató munka és az eszközpark valamint az infrastrukturális feltételek fejlesztésére. Az elmúlt három év viszonylatában a legeredményesebb évet mondhatjuk magunk mögött.”

Forrás: Rádió 7
Fotó: Illusztráció