Háromszázan harcoltak az ünnepi kalóriák ellen 1

Szombat délután össznépi támadás indult az ünnepek alatt felszedett kalóriák ellen. A közel három évtizedes hagyomány ismét visszatért Vásárhelyre: kicsik és nagyok együtt teljesítették a 2019-es Bejgli futás métereit.

A vásárhelyi futóközösség a két ünnep között sem tétlenkedik: ismét megrendezték a Bejgli futást. Petrócki Ádám főszervező elmondta, hogy nevezési díjat nem kértek a résztvevőktől, azonban egy tálca finom süteményt szívesen fogadtak.

Háromszázan harcoltak az ünnepi kalóriák ellen

A versenyzők két táv közül választhattak. A „hókifli” távot a gyerekeknek és a kezdőknek találták ki. Aki ezt választotta, annak 2,2 km-t kellett lefutnia a rekortán futópályán, illetve a belvárosban. A másik táv a „bejgli” táv volt, ami 7,5 km-t jelentett, és főként a rutinos versenyzők választották.

Háromszázan harcoltak az ünnepi kalóriák ellen 2

Az idei futás érdekessége, hogy egy pályázatnak köszönhetően minden indulót egy ingyenes strandbelépővel leptek meg a szervezők. A távok teljesítését követően így a medenceparton lehetett elfogyasztani az összegyűlt finomságokat, illetve a jó meleg vízben le lehetett lazítani a megdolgoztatott izmokat.

Háromszázan harcoltak az ünnepi kalóriák ellen 3

A vidám, sportos, kalóriagyilkos délutánon már évek óta szép számmal gyűlnek össze a vásárhelyiek, hogy kötöttségek nélkül, együtt mozogjanak egyet. Így volt ez idén is: közel háromszázan szálltak harcba a kalóriák ellen.

Háromszázan harcoltak az ünnepi kalóriák ellen 4