Pert indít Kallai Árpád Márki-Zay Péter ellen! 1

Mintegy 19 ezer fekvőbeteg és több mint félmillió járóbeteg ellátását végezték el az orvosok és szakdolgozók az idén a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói és hódmezővásárhelyi tagintézményeiben.

Kallai Árpád főigazgató a Rádió 7-nek elmondta, hogy a fejlesztésekben sem volt hiány, mindkét intézményben 1-1 milliárd forint értékben valósultak meg építkezések és eszközbeszerzések. Hozzátette: 400 millió forintot fordítottak képzésre, amelyből 50 szakdolgozó tanulhatott tovább és 10 orvos sajátíthatta el egy-egy új szakterület ismeretanyagait.

Közlése szerint idén indult Makón az a 325 milliós szintfelújítás, amely 2020-ra is áthúzódik majd, Hódmezővásárhelyen pedig egy magyar-román határon átnyúló pályázatnak köszönhetően alakítanak ki emeletráépítéssel új osztályokat, illetve kórtermeket, a beruházás ott is jövőre ér majd a látványos szakaszába.

Kallai Árpád elsősorban a gyógyító munkáért mondott köszönetet a dolgozóknak: „Ez mindennapi munkát és egy 24 órás szolgálatot igényel, amelynek fenntartása nem könnyű, és ezt a munkát elhivatottság nélkül nem tudná végezni egyetlen munkatársam sem, úgyhogy nagy köszönet számukra. Fontos terv a gyógyító munka mellett az egészségmegőrzés és a népegészségügyi feladatok, például a vastagbélrák szűrése. Szeretnénk erősíteni a bőrdaganatok szűrését, illetve a tüdőrák szűrésének a módszertanát.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Archív