A megyei  katasztrófavédelem legfrissebb hírei

Három tűzoltás és hét műszaki mentés miatt riasztották a megyei katasztrófavédelem munkatársait a hétvégén.

Nagyméretű faága hasadt az útra péntek délelőtt Csongrádon, a Jókai Mór utcában. Az ágat a csongrádi hivatásos tűzoltók távolították el.

Két személyautó ütközött az 5408. számú úton, Szeged közelében késő délelőtt. A balesetben senki sem sérült meg, a helyszínre érkező szegedi tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Kora délután egy a kisteleki Petőfi utcában parkoló autónak ütközött egy személygépkocsi. A balesetben egy ember megsérült, a kisteleki hivatásos tűzoltók a járművek áramtalanítását végezték el.

Személyautó borult fel késő este Hódmezővásárhely – Szikáncs közelében, a 4415. számú úton. A kiérkező hódmezővásárhelyi -, és makói tűzoltók áramtalanították a járművet.

Szombat reggel Szegeden, az Állomás utcában összehordott szemét, avar égett. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók percek alatt eloltották.

Este Ruzsán, a Szegedi úton égett az avar, aljnövényzet. A tüzet a ruzsai hivatásos tűzoltók fojtották el.

Vasárnap kora hajnalban az M5 autópálya 153. kilométerszelvényében, Szeged közelében egy kisteherautó gyulladt ki. A tüzet a helyszínre érkező kisteleki -, és szegedi tűzoltók oltották el, személyi sérülés nem történt.

Délelőtt Nagylakon, a Rózsa soron egy nagyméretű fa dőlt az elektromos vezetékre. A fát a makói hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el.

Késő délelőtt Kövegyen, az Árpád utcában hajtott az út menti árokba egy személygépkocsi. Személyi sérülés nem történt, a makói tűzoltók áramtalanították a járművet.

A szén – monoxid érzékelő jelzett délután a szegedi Jósika utca egyik társasházában. A helyszínre érkező szegedi tűzoltók mérései igazolták a gáz jelenlétét. A gázszolgáltató az addig üzemelő nyílt égésterű vízmelegítőt kizárta a szolgáltatásból, a
Mentőszolgálat munkatársai egy embert megfigyelésre kórházba szállítottak.