Minisztériumi kitüntetést kapott a Vöröskereszt vásárhelyi vezetője

Elégedett a 2019-es esztendővel Héjjáné Borbás Anikó, aki az idén nagymama lett, így már a három lánya mellett az unokájával is együtt tölti a karácsonyt. A Vöröskereszt vásárhelyi vezetőjét arról kérdeztük, hogyan ünnepel az év utolsó napjaiban.

– Hogyan, kikkel ünnepli a karácsonyt?

– Karácsony szentestéjét családi körben töltjük három lánygyermekemmel, férjemmel, valamint az év elején nagymama lettem, így a drága unokám is növeli a boldogságunkat.

A családom számára ez a legszebb és a legfontosabb ünnep, ezért arra törekszünk, hogy a lehető legjobban teljenek ezek a napok. A lakást ünnepi hangulatba öltöztetjük, és megpróbálunk minél több időt együtt tölteni.

Énidőt is tartok, tartunk. Ilyenkor olvasok, pihenek, közösen programot találunk ki és éppen oda megyünk, ahová a kedvünk tartja. Pár éve vezettük ezt be, és mindenkinek ajánlom, mert mindenkinek szüksége van rá, hiszen miből lesz a töltekezés, ha nem ebből. Nálam ezek a fontos szempontok.

– Milyen ételek kerülnek az ünnepi asztalra? Mekkora szerepe van ezek elkészítésében?

– Szenteste reggelén a konyhában töltöm az idő nagy részét, hiszen ekkor készül frissen a tyúkhúsleves, a töltött káposzta és az aszalt szilvával, sajttal-sonkával töltött húsok salátával. Előző nap megsütöm a bejglit, a zserbót, a lengyel szeletet, illetve a méteres kalácsot.

Minden ételünk gluténmentesen készül, ugyanis a középső gyermekem lisztérzékeny. Korábban ez problémát okozott egy-egy alapanyag beszerzésében, manapság azonban már minden megoldható. De amikor elgondolkozik rajta, hogy vajon milyen ízű lehet a rumos-kakaós szaloncukor, akkor összeszorul szívem, de mivel nálam sohasem létezik lehetetlen, ezért ebből is beszereztük a megfelelőt.

– Mivel tölti a két ünnep közötti időszakot? A pihenésé lesz a főszerep vagy lesz egy kis munka is?

– A két ünnep között csak 30-án fogok dolgozni, amikor szigorú leltárt tartunk Hódmezővásárhelyen és Makón is. A Magyar Vöröskereszt nagy szerepet tölt be az életemben, itt sosem lehet teljesen leállni. Ez az időszak viszont alkalmas arra is, hogy magamban is tartsak egy kis értékelést mind a munkában, mind a magánéletben.

– Ha már itt tartunk: milyen évnek értékeli 2019-et?

– Bevezettem egy szokást, ami szerint január elsején eldöntöm, hogy mit szeretnék elérni és mik a terveim. Amiket kigondolok, azokat a határidőnaplómba beírom, és arra törekszem, hogy az év végére mindet kipipálhassam. Nem titkolom, hogy az idén minden feljegyzésemet teljesítettem. Az összeírást 2020 első napján sem fogom kihagyni.

A következő idézettel kívánok mindenkinek békés, boldog ünnepeket:

“Nagyon fontos, hogy mindenki tudjon mosolyogni, és megtalálja azt, ami boldoggá teszi őt. Elég egy kedves szó, meleg napsütés vagy egy ölelés, a lényeg, hogy találjunk valamit az életünkben, ami boldoggá tesz minket!”

Néhány cikk, amiben idén beszámoltunk Héjjáné Borbás Anikó munkásságáról:

Minisztériumi kitüntetést kapott a Vöröskereszt vásárhelyi vezetője

A Pálffy utcai óvoda csöppségei a Vörös Kereszttel ismerkedtek meg gyereknap alkalmából

Közel háromszáz életmentő hőst képzett a Szent István Általános Iskola