A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 12

Ez volt a Szent István Általános Iskola pénteki karácsonyi ünnepségének fő mondanivalója. Az intézmény tornatermében a harmadik osztályosok az egész diákközönségnek előadták a betlehemi műsorukat.

A Szent István Általános Iskola már az advent elején elkezdett készülődni az ünnepekre. A pedagógusok minden héten gyertyát gyújtottak a gyerekekkel, illetve első alkalommal a könyvtárban egy régi paraszti asztalt rendeztek be, hogy felelevenítsék nagyszüleink régi karácsonyi hagyományait.

A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 5

– Ezzel az volt a célunk, hogy a diákok megismerjék a régi jelképeket és rádöbbenjenek arra, hogy mennyivel másként ünneplünk most, mint azt az elődeink tették – mondta lapunknak Walterné Böngyik Terézia. Az igazgató hozzátette, ennek érdekében magvakat, diót és almát helyeztek az asztalra, illetve szalmát tettek alá és Luca-búzát is csíráztattak.

A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik

Pénteken pedig a harmadikosok az egész iskola számára előadták a karácsonyi műsorukat, ami során a kis Jézus születését és a betlehemi jászol körüli szeretetet idézték fel. Ennek a fő üzenete az volt, hogy a szeretet nemcsak a fényes palotákhoz köthető, hanem ha törekszünk rá és odafigyelünk egymásra, akkor egy egyszerű jászolban is képes megjelenni.

A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 2 A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 3 A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 4 A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 6 A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 8 A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 9 A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 10 A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 11 A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 13 A szeretet nemcsak palotában, hanem egy jászolban is megjelenik 14