192 csomag várja boldog tulajdonosát

Az idei esztendőben is csatlakozott a Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Pakk akciójához. A közel százharminc cipősdoboznyi ajándékcsomagot Hódmezővásárhelyen és a város külterületén élő rászoruló gyerekek kapják karácsonyra.

A Magyar Református Szeretetszolgálat létrehozott egy Nyilas Misi Pakk elnevezésű programot, amihez csatlakozott a Bethlen Gábor Református Gimnázium, a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola, illetve az Ótemplomi gyülekezet. Idén már az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola is segíti azt a munkát, amivel sok család karácsonyát próbálják meg szebbé varázsolni.

Bán Csaba, református lelkész elmondta, hogy összesen 192 csomagot állítottak össze, amiből 121 darabot hódmezővásárhelyi rászorulók kapnak meg, a Sorsok Háza gondozottjai 53 csomag jut, míg a külterületen élő hátrányos helyzetű családok részére 68 ajándékot készítettek.

192 csomag várja boldog tulajdonosát 2

Kovács Mátyás presbiter kifejtette, hogy három éve csatlakozott a „cipősdoboz” akcióhoz. Azóta egyre szélesebb körbe tudták eljuttatni az adományokat, egyre több család karácsonyát sikerült szebbé tenni.

Grezsa-Klein Marianna, a hódmezővásárhelyi Sorsok Háza vezetője elárulta, hogy az ajándékdobozok egy részét egy olyan intézménybe viszi, ahol felnőtteket látnak el. Pszichiátriai betegeket, és szenvedélybetegeket látnak el, akik szinte a legnehezebb helyzetben vannak, hiszen a társadalom kivetette őket. Nem tudnak beilleszkedni, ezért a nagyrészük munkaképtelen. Az ajándékokat ezen betegek gyerekei kapják. A csomagokat a szülők megkapják, hazaviszik a gyerekeknek, így olyan, mintha a szülőtől érkezett volna a karácsonyi meglepetés.

192 csomag várja boldog tulajdonosát 1

Benkő Zsolt külterületi települési képviselő először megköszönte a Református Szeretetszolgálat segítségét, majd elmondta, hogy közel 40 család, közel 70 gyermekének okoznak ezzel örömet. Mindegyik csomagot személyesen szeretné kiszállítani, ezzel is hozzájárulni a boldogabb karácsonyhoz.