A jó iskola megtart, feltart, röptet

Kedd délután 64 diáknak tűzték fel a szalagot a HSZC Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szalagtűző ünnepélyén. A BFMK-ban megtartott iskolaesten a diákok büszkén álltak fel a színpadra, hogy osztályfőnöküktől megkapják az elválás szimbólumát.

Összesen 5 osztály, 64 végzős diákjának tűzték fel kedd délután a szalagot a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A szalag az iskolához tartozás, az identitás jelképe, melyet a végzős diákok szíve fölé, az elválás szimbolizálásaként tűztek fel.

A jó iskola megtart, feltart, röptet 3

A végzős osztályok közül egy érettségizős, akik majd a következő években fognak szakmát tanulni. A többi évfolyam tanulói különböző szakképesítéseket szereztek az iskola keretein belül. A végzős évfolyamosok között volt kőműves, ács, szerkezetlakatos, porcelánkészítő, porcelánfestő, villanyszerelő, és még fehérnemű készítő is.

A jó iskola megtart, feltart, röptet 4

Pap András, az intézmény igazgatója megnyitó beszédében elmondta, hogy megkezdődött a végzősök utolsó fél éve az intézményben. „A szalag, amit ma feltűzünk, azt jelenti, hogy talán még egy fél évig fogjuk a kezeteket, vagy ha az kell, nyújtjuk a sajátunkat, amibe lehet kapaszkodni. A jó iskola, a jó tanár ilyen: megtart, feltart, röptet. Megtart, ha zuhannál, felemel, hogy ráláss a dolgokra más nézőpontból is, és megtanít arra, hogy repülni tudj. Ha megtalálod a helyed a világban, akkor célba értél” – hangzott el az igazgató beszédében.

A jó iskola megtart, feltart, röptet 1

A szalagtűző műsor keretein belül a végzősök egy csoportja country táncot mutatott be, illetve volt- és jelenlegi diákok adtak elő zenés- táncos produkciókat.

A jó iskola megtart, feltart, röptet 2