2019-ben utoljára ült össze a képviselő-testület Székkutason

2019 utolsó képviselő-testületi ülését tartották hétfőn Székkutason. A grémium döntött a közétkeztetésről, illetve a Trianoni emlékmű felállításáról.

Az idei évben 18 ülésen 177 határozatot hozott Székkutas község képviselő-testülete, illetve 17 rendeletet alkottak meg – összegezte röviden az évet Szél István, a település vezetője. Elmondta, hogy a hétfői ülés is egy aktív tanácskozásnak bizonyult, ahol két fontos kérdésben is döntést hoztak.

A közétkeztetési feladatokat ellátó cég szerződése lejárt, ezért újra megpályáztatták ennek a feladatnak az ellátását. A hódmezővásárhelyi cég ismét beadta pályázatát, és meg is nyerte a felhívást, így a jövőben ugyan az a vállalkozás látja el a közétkeztetést Székkutason, ami eddig is tette azt.

2019-ben utoljára ült össze a képviselő-testület Székkutason 2

A másik fontos döntés a Trianoni emlékműről született. Székkutason 2020. június 4-én avatják fel azt az emlékművet, amit 7 millió 620 ezer forintból állítanak a település főterén. A nyertes pályamű Simor Mártontól érkezett be, ő építheti meg a 2 méter magas obeliszken álló, 2 méter fesztávolságú turulmadarat. A költségek kétharmadát a település önkormányzata magára vállalta, egyharmadát pedig lakossági támogatásokból szeretnék megoldani.

2019-ben utoljára ült össze a képviselő-testület Székkutason 1

Székkutas vezetője hozzátette, hogy a következő 5 évben valószínűleg szorosabb költségvetéssel kell dolgozniuk, így a következő esztendő első lépése az lesz, hogy megalkossák a 2020-as költségvetést.