Meixner Lili és az Árendás-Kiscsillag Néptánccsoportja nyerte az Amatőr Művészeti Fesztivált 4

A 34. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntőjére december 14-én, szombaton került sor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Az idei megmérettetésre összesen 25 egyén és csoport jelentkezett, és mutatta meg, hogy mit tud.

A széles életkori skálát felölelő énekes, táncos, prózai produkciók december elején két napon keresztül versenyeztek az öttagú szakmai zsűri előtt.  A verseny utolsó szakaszába végül 10 produkció jutott tovább. Az ő teljesítményüket tegnap Berei Erzsébet zenetanár, nyugalmazott iskolaigazgató, Halmi Zoltán néptáncpedagógus, a Kaláris Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Horváthné Kriczki Zita táncpedagógus és Varga Anikó a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője értékelte.

Meixner Lili és az Árendás-Kiscsillag Néptánccsoportja nyerte az Amatőr Művészeti Fesztivált 3

Az ítészek az egyéni versenyzők közül Meixner Lili produkcióját találták a legjobbnak. A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban tanuló vásárhelyi lány a Valahol Európában musicalből a Talán című dallal nyűgözte le a szakembereket. A második helyen Bacsa Kristóf végzett. A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola diákja néptánctudásával győzte meg a zsűritagokat. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az ugyancsak a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola tanulója állhatott. A 2. osztályos Szalai Krisztina olyan hitelesen adta elő Rémusz bácsi egyik meséjét, hogy még a közönségdíj is nála landolt.

Meixner Lili és az Árendás-Kiscsillag Néptánccsoportja nyerte az Amatőr Művészeti Fesztivált 2

A csoportok mezőnyében a legjobb az Árendás- Kiscsillag Néptánccsoportja bizonyult. Őket követték a Ficánka és a Bóbita Néptánccsoportok, akik a megosztott második helynek örülhettek. Míg a Szépkorúak Néptánccsoportja a harmadik lett kategóriájában. A különdíj a Vásárhelyi Népzenetanodát illette, Mészáros Bertalan prózamondó, valamint Koncz Barbara és Bugyi József duó pedig ajándékban részesült.

Meixner Lili és az Árendás-Kiscsillag Néptánccsoportja nyerte az Amatőr Művészeti Fesztivált 6

A tehetségek kimagasló teljesítményükért cserébe az erkölcsi elismerés mellett pénzjutalmat, könyveket és színházjegyeket kaptak az eseményt szervező Bessenyei Ferenc Művelődési Központtól.

Meixner Lili és az Árendás-Kiscsillag Néptánccsoportja nyerte az Amatőr Művészeti Fesztivált Meixner Lili és az Árendás-Kiscsillag Néptánccsoportja nyerte az Amatőr Művészeti Fesztivált 1 Meixner Lili és az Árendás-Kiscsillag Néptánccsoportja nyerte az Amatőr Művészeti Fesztivált 5 Meixner Lili és az Árendás-Kiscsillag Néptánccsoportja nyerte az Amatőr Művészeti Fesztivált 7