Hazaszállott a páva – egy egész város szorít a Szejke Barka testvérpárnak

Hiába a hirtelen jött ismeretség, a televíziós szereplések, a „sztárság”; a Fölszállott a páva két vásárhelyi versenyzője továbbra is két lábbal jár a földön. Imádnak Vásárhelyen lenni, és ami még ennél is örömtelibb: mindenük az éneklés.

Mind a két kislány a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola tanulója. Kotormán Iringó Szejke, a testvérpár idősebbik tagja hatodik osztályba jár, Kotormán Barka Ilona pedig még „csak” harmadikos.

Mikor kezdtetek el komolyabban foglalkozni az énekléssel?

Komolyabban egy éve kezdtünk el, mind a ketten a tanárunk segítségével. Az egész családunk ilyen „művészcsalád”, van, aki énekel, van, aki táncol, és akad, aki éppen zenél. Ebben nőttünk fel, ezt láttuk a szüleinktől, és így mi is szerettünk volna csinálni valamit. Az éneklést választottuk, ami úgy néz ki, jó döntés volt.

Honnan jött az ötlet, hogy jelentkeztek a Felszállott a páva című műsorba?

Nekünk is eszünkbe jutott, hogy jelentkezni kellene, de a tanárunk mondta, hogy meg kellene próbálnunk. Mikor bekerültünk, egyből el is kezdtünk gyakorolni. A zenetanár is segített nekünk, és anyával is sokat énekeltünk otthon.

És milyen „sztárnak” lenni? Hogy viselitek ezt a nagy felhajtást?

Fárasztó, de még nagyon élvezzük. Soha nem láttunk még tévés felvételt. Furcsa volt az a sok fény, a kamerák, és a nyüzsgés, de nagyon izgalmas. Meg kell még szoknunk, hogy felismernek minket az utcán. Néha vicces, de jól esnek a gratulációk és a szurkolói jókívánságok.

Mi a célotok ezzel a műsorral? Gondoltatok már arra, hogy mi lenne, ha megnyernétek a műsort?

Gondoltunk már rá, hogy megnyerjük, de ez nagyban függ attól is, hogy a második középdöntőből ki fog bejutni. Szeretnénk majd fellépésekre járni, reméljük, meghívnak majd minket sok helyre. Először szerintünk csak ismerős körökben fogunk énekelni, de szeretnénk minél több helyre elmenni.

Mennyire tudtatok barátkozni a műsorban szereplő más versenyzőkkel?

Igen, sikerült barátkoznunk, attól, hogy ez egy verseny, még nincs harag az indulók között. A Kumánovich testvérekkel biztos, hogy tartani fogjuk a kapcsolatot. Ők már sajnos kiestek, de nagyon jól összebarátkoztunk.

Kik szoktak titeket elkísérni a műsorba, kik szurkolnak nektek ott a helyszínen?

A szüleinkkel szoktunk menni, illetve a szűk család mindig szurkol nekünk a helyszínen.

Hazaszállott a páva – egy egész város szorít a Szejke Barka testvérpárnak 1

A Szejke Barka testvérpárnak december 20-án Hódmezővásárhelyen is lehet majd szurkolni, hiszen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban óriáskivetítőn lehet követni a műsort és élőben kapcsolni is fogják a vásárhelyi szurkolókat.