Adventi adománygyűjtés a Szegedi Ítélőtáblán 1

Az év vége közeledtével, az adventi időszakban még hangsúlyosabbá válik a társadalmi felelősségvállalás, a jótékonykodás és az adományozás. Fontos, hogy a bírósági szervezet ezirányú szerepe is erősödjön. Ezért gondolta úgy a Szegedi Ítélőtábla munkahelyi közössége, hogy csatlakozik a jótékonysági kezdeményezésekhez, közvetítve ezáltal az összefogás és a gondoskodás nemes értékeit.

Az ítélőtábla több jótékonysági szervezettel is felvette a kapcsolatot, és végül úgy döntött, hogy a Baptista Szeretetszolgálat adománygyűjtő munkájába kapcsolódik be, így segíti a rászoruló gyerekeket és családokat. Csatlakozott az ítélőtábla az úgynevezett „cipős doboz akcióhoz” is, és ezen túlmenően játékokat, gyermekruhákat és tartós élelmiszereket is adott át a Baptista Szeretetszolgálat képviselőjének ez elmúlt héten.

A Szegedi Ítélőtábla az adománygyűjtést nem fejezi be. A Baptista Szeretetszolgálat kérésére a Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére, amelyet Böjte Csaba ferences rendi szerzetes alapított és képvisel, gyerekeknek szánt egészségügyi csomagokat állít össze a közeli napokban.

Forrás és fotó: Szegedi Ítélőtábla