Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán

Immár harmadik alkalommal adott otthont a Balog Imsi Sportcsarnok annak a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum által megszervezett állásbörzének, amely a cégek Piaca nevet viseli.

Az eseményen az idei évben is több, mint egy tucat vállalkozó mutatkozott be azon érdeklődők számára, akik pályaválasztás, illetve pályamódosítás előtt állnak.

Árva-Nagy Sándorné, a HSZC főigazgatója elmondta, hogy a rendezvény célközönségét nem csupán a fiatalok, vagyis az általános és középiskolások alkotják, hanem azon, a térségben élő felnőttek is, akik jelenleg is munkavállalók, de a közeljövőben pályamódosítást terveznek.

Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán 1

A rendezvényen tizennyolc cég, és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum nyolc tagintézménye ismertette a velük kapcsolatos tudnivalókat az érdeklődők számára. Emellett pedig a lekülönbözőbb intézmények és szervezetek is képviseltették magukat. Ilyen volt többek között a Csongrád Megyei Kormányhivatal, Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalának foglalkoztatási osztálya is.

Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán 2

Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán 3

Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán 4

Ám a Csongrád Megyei Kormányhivatal összes járási hivatalának foglalkoztatási osztálya nem csak ezen, és az ehhez hasonló eseményeken veszi ki a részét a térségre vonatkozó, foglalkoztatási ügyekbe, hanem ettől sokkal nagyobb szerepet vállalva, az év minden szakaszában azon dolgozik, hogy a pályaválasztást és a munkavállalást megkönnyítse. Mindezt Juhász Tünde a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja hangsúlyozta.

„A kormányhivatal rendszerint a legkülönbözőbb oktatási intézményekkel és vállalatokkal karöltve dolgozik azon, hogy minél több legyen a megyében élő, foglalkoztatottak száma. Ezt a legkülönbözőbb módokon hajtja végre. Amire jelenleg az egyik legjobb és legkézenfekvőbb példa nem más, mint, hogy részt vesz a ma megrendezésre kerülő, Cégek Piaca nevű állásbörzén is.”

Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán 5

Mint megtudtuk, az elmúlt hét évben 22 milliárd forintnyi összeg jutott a megyében arra, hogy a foglalkoztatást érintő ügyek felzárkózásra kerüljenek. Ezen összegre a hazai és az Uniós pályázatok elnyeréséből tett szert a kormányhivatal, akinek a legfőbb célja, hogy az adott összegek mindig okosan és eredményesen kerüljenek befektetésre.

Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán 6

Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán 7

Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán 8

A kormánymegbízott hangsúlyozta, a HSZC kezdeményezésre remek, és példaértékű. Végül pedig biztosította a szervezőket a kormányhivatallal való további együttműködésről.

Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán 9

Több, mint egy tucat vállalkozó mutatta meg magát a vásárhelyi Cégek Piacán 10

Fotó: Gémes Sándor