Ismét több mint 200 kormányhivatali munkatárs jelentkezett véradásra 4

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat december végén is folyamatosan várja a véradókat! Ilyenkor különösen fontos a segítség, hiszen az ünnepi időszakban megcsappannak a vérkészletek, ezért is fontos, hogy aki tud és alkalmas rá, segítsen!

A Magyar Vöröskereszt az alábbi közleményben buzdít a véradásra: 

December közepétől már igencsak visszaszámolunk, várjuk a meghitt Karácsonyt és a Szilveszteri jókedvet. Ebben az ünnepi időszakban még fontosabb a véradás, hiszen ilyenkor rendre megcsappannak a vérkészletek, a nagy rohanásban vagy a pihenés napjaiban kevesebben mennek el vért adni. Ezért fontos, hogy aki segíteni tud és akar, tudatosan készüljön és adjon vért!

December második két hetében is folyamatosan várja a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a segíteni akarókat! Az idei, hatnapos karácsonyi időszakban azért is különösen fontos a véradás, mert a legrövidebb lejáratú vérkészítmények felhasználhatósága öt nap!

Ráadásul most igazán édes a jutalom: Karácsonyig minden véradónk szaloncukor-csomagot kap ajándékba!

És persze a szerencse is a véradók mellé áll az év végén: aki Szegeden nyújtja a karját, hogy megmentsen 3 életet, december 27-én, 30-án és 31-én 1 üveg pezsgőt és egy csomag szerencsehozó lencsét kaphat! Más megyei véradó helyszíneken is minden véradónk kaphat a szerencsehozó lencséből december 30-án és 31-én.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY – Vérellátó Osztály, Dr. Imre József utca 2.:

  • december 16. 7-9 óra
  • december 19. 7:30-10 óra
  • december 23. 7-9 óra
  • december 30. 7-9 óra

A véradási helyszínekről és időpontokról ezeken az oldalakon MINDIG lehet tájékozódni:

http://www.ovsz.hu/ver/veradasok

http://veradas.hu/adjvert/veradasok

 

Fotó: illusztráció