Egymilliárd forintos hitelkeretről döntött a vásárhelyi közgyűlés

A döntés értelmében az önkormányzat szerződést köt arra, hogy jövőre egymilliárd forintos hitelt vehessen fel. A városháza dísztermében arról is szó esett, hogy távozik a városi könyvtár igazgatója, valamint arról is, hogy részönkormányzati választást tartanak Szikáncson.

Az év utolsó rendes közgyűlését tartotta meg a vásárhelyi közgyűlés csütörtökön. Az ülésen Keresztury Mónika bejelentette, hogy nem vezeti tovább a Városüzemeltetési Irodát, a Jogi Iroda élén azonban marad. Előbbi iroda élére februárban kerülhet új ember.

Egymilliárd forintos hitelkeretről döntött a vásárhelyi közgyűlés 2

Soós Csilla nyugdíjba vonul, ezért távozik a Németh László Városi Könyvtár igazgatói posztjáról. Az önkormányzat az ezzel kapcsolatos intézményvezetői pályázatot már kiírta. Soós Csilla elmondta, reméli, hogy az utódja is legalább olyan hivatásszeretettel végzi majd a munkáját, mint a mostani könyvtárközösség.

Egymilliárd forintos hitelkeretről döntött a vásárhelyi közgyűlés 1

Jövőre 1 milliárd forint összegű hitelkeret áll az önkormányzat rendelkezésére – határozott 10 igen és 5 tartózkodás mellett a közgyűlés. A Márki-Zay Péter polgármestert támogató képviselők voksoltak igennel, a Fidesz-Szeretem Vásárhelyt képviselői tartózkodtak. A döntés értelmében szerződést kötnek arra, hogy a város 2020-ban szükség esetén igényelhesse az említett összeget.

Egymilliárd forintos hitelkeretről döntött a vásárhelyi közgyűlés 3

Arról is szavazott a testület, hogy részönkormányzati választást tartsanak Szikáncson, ahol így a helyi lakosok demokratikusan eldönthetik, kiket látnának szívesen a részönkormányzatban. A településrészen élők összesen négy főt választhatnak meg, akik maguk közül kinevezik az elnököt vagy egy külsős személyt választanak vezetőjükként. Márki-Zay Péter polgármester megbízta a polgármesteri hivatalt, hogy készítse elő a választást.

Egymilliárd forintos hitelkeretről döntött a vásárhelyi közgyűlés 4

Fotók: Gémes Sándor