A legszebb önálló alkotásokat díjazta a Tiszta Szívvel Egyesület 2

Csütörtök délután tartotta a Tiszta Szívvel Egyesület annak a rajzpályázatnak az eredményhirdetését, amire a gyerekektől a színház témában várták a műveket. A díjkiosztónak egy újdonsült sztár-testvérpár vendége is volt.

A Tiszta Szívvel Egyesület már több mint 10 éve meghirdeti azt a rajzpályázatot, amivel a gyerekeket az adventi és a karácsonyi ünnepkörre szeretné ráhangolni. Az idei év több szempontból is különleges. Egy új helyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartották meg az eredményhirdetést, illetve a témájában is újdonságot rejtegetett az idei pályázat. Az elmúlt esztendőkben a szeretet, az advent, a karácsony volt a téma, idén azonban a színház témakörben kellett alkotniuk a gyerekeknek.

A legszebb önálló alkotásokat díjazta a Tiszta Szívvel Egyesület 4

„Nagyon sok szép pályamunka érkezett, a gyerekek fantáziája – ugyan úgy, mint minden évben – , most is szárnyalt. Sajnálom, hogy a festményekhez, rajzokhoz nincs hangos kép, hiszen a gyerekeknek nagyon sok szép színházi élménye van, amik megihlették őket. Igazán ezekkel a történetekkel lenne teljes a történet. Fontos, hogy a színház a mindennapi élet részévé váljon, ezért céloztuk meg ezt a témát ezzel a rajzpályázattal” – mondta el Havasi Katalin, az egyesület elnöke.

A legszebb önálló alkotásokat díjazta a Tiszta Szívvel Egyesület

A több mint 100 beérkezett pályamű közül két vásárhelyi festőművész, Zoltai Attila és Bozsér Zsolt választotta ki azokat, amik díjat érdemeltek. A zsűritagok figyelembe vették, hogy az elkészült műveken mennyire látszott a pedagógus, szülő segítsége. Azokat díjazták, amelyiken látszott, hogy a segítő csak inspirálta az ifjú alkotót, de a művet a gyerek készítette el. A képeket több kategóriában értékelték, és körülbelül 8-10 ajándékot osztottak ki az alkotók között.

A legszebb önálló alkotásokat díjazta a Tiszta Szívvel Egyesület 1

Az eredményhirdetésen egy meglepetés fellépő is volt. Az ismerté válás óta először lépett fel Vásárhely egyik legismertebb párosa, akik bejutottak a Felszállott a páva döntőjébe. A megjelenteket a Szejke Barka testvérpár kápráztatta el énektudásukkal.

A legszebb önálló alkotásokat díjazta a Tiszta Szívvel Egyesület 3