Gyermekrajzokon a magyar karácsonyi hagyományok

Ünnep, család, hagyomány címmel hirdetett rajzpályázatot alsó és felső tagozatos hódmezővásárhelyi és szabadkai általános iskolás gyermekek részére a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség. A beérkezett 110 alkotást hétfő délután rangsorolta a zsűri, az eredményt a péntek délután megrendezésre kerülő kiállításmegnyitón ismerhetik meg a gyermekek, szüleik és felkészítőik.

A rajzpályázat célja a magyar nép hagyományainak felelevenítése, megőrzése.  A gyermekek megismertetése a jeles napok történetével, hagyományaink egykori és mai szerepével. A tanulók kreativitásának, fantáziájának fejlesztése és a tehetséges tanulók bemutatatása. Az ünnepre hangolódás elősegítése, a családi kötelékek erősítése.

Gyermekrajzokon a magyar karácsonyi hagyományok 4

A szabadon választott technikával készült rajzokat és festményeket Major Istvánné, a Hódmezővásárhely Újtemplomi Református Egyházközség vezetője, Ninkov K. Olga, a Szabadkai Városi Múzeum művészettörténésze és Terendi Viktória, a Tornyai János Múzeum néprajzkutatója értékelte.

Gyermekrajzokon a magyar karácsonyi hagyományok 2

A rajzverseny eredményhirdetésére és a kiállítás megnyitására december 13-án, pénteken délután 4 órakor kerül sor a Tornyai János Múzeumban.

Gyermekrajzokon a magyar karácsonyi hagyományok 1 Gyermekrajzokon a magyar karácsonyi hagyományok 3

Arany-Tóth Attila
közönségkapcsolati munkatárs
Emlékpont