Amerikában aratott sikert a Vásárhelyen is ismert énekesnő 1

Élete eddigi legnagyobb sikerét érte el Bereczky Szilvia az amerikai Chicagóban. A művésznő egy születésnapi ünnepségen az Ave Mariát énekelte el mintegy kétezer ember előtt, akik vastapssal és hatalmas ovációval jutalmazták az előadást.

– Egy 73 éves indiai jógamester kérdezte meg tőlem, hogy lenne-e kedvem fellépni a chicagói születésnapi ünnepségén. Óriási öröm volt ez a felkérés, majdnem kiugrottam a bőrömből – avatta be a részletekbe lapunkat Bereczky Szilvia.

Amerikában aratott sikert a Vásárhelyen is ismert énekesnő 2

A közelmúltban tartott rendezvényen közel kétezer vendég vett részt a világ minden tájáról, például Kínából, Ausztráliából, Kanadából és Dél-Amerikából is érkeztek meghívottak az alkalomra.

A megjelent énekesek egy-egy dallal készültek. Bereczky Szilvia Wolf Péter:Ave Mária című alkotásával állt színpadra. – Meglepődtem azon, amikor azt kérték tőlem, hogy magyarul énekeljek, de végül a harmadik versszakot angol nyelven adtam elő – árulta el a művésznő, aki el sem tudta képzelni, hogy ekkora sikert arat az ünneplők körében.

Amerikában aratott sikert a Vásárhelyen is ismert énekesnő 4

– Soha nem tapasztaltam még ekkora ovációt és vastapsot. Rengeteg gratulációt kaptam, csak a születésnapos négyszer fejezte ki a háláját. Nagyon jól esett ez számomra, hiszen korábban még nem énekeltem egyedül ennyi ember előtt – mesélte az énekesnő, aki jövöre jubilál, ugyanis 30 éve lesz a Szegedi Nemzeti Színház énekkarának tagja.

Amerikában aratott sikert a Vásárhelyen is ismert énekesnő
Bereczky Szilvia párjával, Juhos Józseffel.

Bereczky Szilvia az ország számos pontján adott már koncertet az elmúlt években. Fellépett többek között Budapesten, Kecskeméten és Keszthelyen, valamint Hódmezővásárhelyen is sűrűn találkozhatnak vele az itt élők. A Fekete Sasban, a Református Ótemplomban és városrészi napokon is megcsillogtatta már a tehetségét, a városi könyvtárban pedig rendszeresen tartanak a közreműködésével zenés esteket.

A szegedi művésznő 2003-ban a barátai szórakoztatására önálló zenei CD-t jelentetett meg Ave Maria címmel. Az elnevezés nem véletlen: amikor ezt a dalt adja elő, a hallgatók többsége ámulatba esik és a meghatódottságtól könny szökik a szemekbe…

Amerikában aratott sikert a Vásárhelyen is ismert énekesnő 3

Az Ave Mariáról videóklip is készült Bereczky Szilvia előadásában, amit itt hallgathatnak és tekinthetnek meg: