Bemutatkozott az Öt halott a vásárhelyi paplakban című könyv 5

Hétfő délután a Németh László Városi Könyvtár falai között bemutatták Herczeg Sándor legújabb könyvét, aminek az Öt halott a vásárhelyi paplakban címet adta az írója. A kötetben szereplő haláleseteket még senki nem foglalta ily’ módon össze, így Herczeg Sándor írása hiánypótló a város történelmében.

A Németh László Városi Könyvtár széksorai teljesen megteltek, hiszen rengetegen voltak kíváncsiak a vásárhelyi gyilkosságok, és az elkészült könyv háttértörténeteire. A könyv az elmúlt 150 év hódmezővásárhelyi gyilkosságait dolgozza fel, amik közül Nagy Béla református lelkész és családja, illetve az ő haláluk lett a címadó történet.

Bemutatkozott az Öt halott a vásárhelyi paplakban című könyv

Gyerekkoromban is rengeteg bűnügyi könyv volt otthon, már akkor érdekelt ez a téma. Nem azzal akartam kezdeni, hogy hódmezővásárhelyi bűncselekményekről írok, hanem először olyan magyarországi bűnözőkkel foglalkoztam, akiket tényleges életfogytiglanra ítéltek. Utána elkezdtem felkutatni ezeket a haláleseteket, ami nem minden esetben volt egyszerű, hiszen általában monogramokat kaptam csak, illetve a sírhelyeket is nehéz volt megtalálni” – mondta el Herczeg Sándor.

Bemutatkozott az Öt halott a vásárhelyi paplakban című könyv 1

Az bemutatón Krupincza Mia beszélgetett a könyv szerzőjével.  Az Öt halott a vásárhelyi paplakban már nagy sikernek bizonyul, hiszen rengeteg embert érdekelnek Vásárhely sötét történetei. Aki kíváncsi a részletekre, megvásárolhatja a könyvet a Líra könyvesboltban (Andrássy út), illetve a H-Forma Kereskedőházban.

Bemutatkozott az Öt halott a vásárhelyi paplakban című könyv 2

A könyvbemutató a kötet hivatalos oldalán újra megtekinthető:

Bemutatkozott az Öt halott a vásárhelyi paplakban című könyv 3

Bemutatkozott az Öt halott a vásárhelyi paplakban című könyv 4