Vidáman indult, meghitten ért véget a második székkutasi Advent 2

Zsúfolásig telt a község művelődési háza vasárnap a Mikulásváráson, este pedig fellobbant Advent második lángja is – számolt be minderről a vásárhely24.

Ahogy illik rénszarvasfogaton érkezett Székkutasra a nagyszakállú vasárnap kora este, ahol előtte már vidám gyermeksereg gyűlt össze a művelődési házban, ajándékkészítéssel, kézműveskedéssel, vidám programok közepette töltve el az időt. A Mikulás szinte mindenkitől kapott egy kis éneket, versikét, majd minden gyermeket megajándékozott egy csomaggal. Abból kilógó virgács itt csak dekorációs célokat töltött be, ugyanis tudvalevő, hogy Kutason nincs egy rossz gyermek sem.

Vidáman indult, meghitten ért véget a második székkutasi Advent 3

Vidáman indult, meghitten ért véget a második székkutasi Advent 4

Vidáman indult, meghitten ért véget a második székkutasi Advent

Az est zárásaként a szökőkútból kialakított adventi koszorún Szél István polgármester gyújtotta meg a második gyertyát. Beszédében hangsúlyozta, Advent időszakában mindenki lassítson le, hittel, reménnyel és szeretettel nézzen embertársaira, hiszen a lelki béke és a megnyugvás ilyenkor a legnagyobb ajándék, nem pedig az ami a boltban megveszünk. Ennek szellemében kívánt mindenkinek békés és boldog ünnepeket.

Vidáman indult, meghitten ért véget a második székkutasi Advent 1

Vidáman indult, meghitten ért véget a második székkutasi Advent 5

Vidáman indult, meghitten ért véget a második székkutasi Advent 6

Vidáman indult, meghitten ért véget a második székkutasi Advent 7

Forrás: vasarhely24.com