Már a második gyertya is ég Vásárhely adventi koszorúján 14

Bálint Gabriella gyújtotta meg a második adventi gyertyát a vásárhelyi sétálóutcán vasárnap. Az önkormányzati képviselő, a KDNP helyi elnöke emlékeztetett: a karácsonyban a szeretet megjelenése és az egymásnak ajándékozott idő a legfontosabb.

– Elérkezett az év egyik legszebb hónapja, ami a várakozásról szól. A szeretet megjelenését várjuk és most a második, azaz a remény gyertyáját gyújtjuk meg – hangsúlyozta beszédében Bálint Gabriella. Kifejtette: Pál apostol a reményt a keresztény élet alappillérének nevezte, ami mindig is létezett, a létezésünk része és ellene van minden világi dolognak. Erőt ad nekünk és energiaként is tekinthetünk rá.

Már a második gyertya is ég Vásárhely adventi koszorúján 5

A képviselő szerint a karácsonyban nem az ajándékok mennyisége, hanem az egymásnak ajándékozott idő és a szeretet a legfontosabb. – Nem az a fontos, hogy mi van a fa alatt, hanem az, hogy kik lehetnek együtt a fa körül – mondta a KDNP helyi elnöke, aki áldott várakozást kívánt a vásárhelyieknek.

Már a második gyertya is ég Vásárhely adventi koszorúján 1

Ezt követően Rauscher Alice Dóra, a Domonkos rendi nővérek házfőnöke tartott elmélkedést, majd Bán Csaba református lelkész mondott áldást.

Már a második gyertya is ég Vásárhely adventi koszorúján 16

A rövid ünnepségen a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola diákjai adtak elő karácsonyi műsort.

Már a második gyertya is ég Vásárhely adventi koszorúján 15

A gyertyagyújtáson a Mikulás is megjelent, aki délután a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban várta a gyermekeket.

Második adventi gyertyagyújtás Vásárhelyen

No Slide Found In Slider.
Fotók: Gémes Sándor