Megalakult a vásárhelyi közgyűlés: két alpolgármestert választottak 5

Fogadóórát tartottak a Fidesz önkormányzati képviselői csütörtökön Vásárhelyen. A lakosok több kérdéssel, problémával is felkeresték a politikusokat.

Volt, aki arról érdeklődött, hogy fűtéskorszerűsítéshez és házfelújításhoz milyen pályázati lehetőségekkel élhet, míg volt, aki egy olvasókör épületének felújításával kapcsolatban kérdezte a képviselőket.

Egy lakos arra volt kíváncsi, hogy a Kistópart utcán, a vasúti átjáró után mikor készül el az a kerékpárút, ahol jelenleg zúzottkő rétegen lehet közlekedni. Cseri Tamás képviselő elmondta, az említett szakasz néhány héten belül elkészül, azonban a kérdezőnek pontos választ emailben adnak majd.

Soha nem volt ennyire igénytelen a belváros, a közterületeken halomban áll a lomb és a szemét – jegyezte meg egy ott élő, aki csalódottságát fejezte ki, hogy advent idején is ezt kell tapasztalnia a városrészben. A képviselők jelzik a problémát a városvezetés felé.

Szó esett a Csomorkányi úti zártkertekről is. Egy tulajdonos arról érdeklődött, hogy a közgyűlés mikor tárgyal arról, hogy az önkormányzat által megszabott 3 százalékos beépítettségi határt az országos 10 százalékra emeljék meg.

A Fidesz képviselőcsoportja januárban ismét fogadóórát tart a párt vásárhelyi irodájában.

Fotó: Archív