A bírósági döntés ellenére sem fizetett a kórháznak Márki-Zay! 1

A Modern Városok Program, a járóbeteg szakellátás és egy parkoló kialakítása is felmerült a polgármester és a kórházigazgató közötti megbeszélésen.

Havi rendszerességgel tart fogadóórát Vásárhelyen és Makón is Kallai Árpád. A két település egyesített kórházának főigazgatója emellett a sajtón keresztül is gyakran az érdeklődők rendelkezésére áll: csütörtökön például lapunknak ad online interjút, amelyben olvasóink kérdéseit is neki szegezzük.

A főigazgató szerdai fogadóórájára maga a polgármester és Kis Andrea alpolgármester is bejelentkezett.

– Meglepetésként ért, hogy Márki-Zay Péter és az alpolgármester asszony is eljött a fogadóórámra. A megbeszélésen az intézmény és a város életében fontos kérdésekről esett szó. Arra kértem a polgármester urat, hogy a Modern Városok Programmal kapcsolatban kezdjen tárgyalásokat a kormánnyal, mivel a program fontos fejlesztéseket tartalmaz az intézmény számára is. Ezt a megállapodást az önkormányzat és a kormány kötötte meg, a kórházat érintő fejlesztéseket pedig az egészségügyi és a honvédelmi minisztérium kezeli. Arra kértem a polgármester urat, hogy tegyen lépéseket a kormány felé a fejlesztések elindítása érdekében – mondta el lapunknak Kallai Árpád.

A főigazgató elmondta, Márki-Zay Péter felvetette, hogy a járóbeteg szakellátásban az intézmény ne adjon két hétnél későbbi időpontot, azonban ezzel kapcsolatban konkrétumot nem említett. – Mi is azon dolgozunk, hogy minél jobb és rugalmasabb legyen a működésünk és minél rövidebbek legyen a várakozási idők, nekünk sem érdekünk, hogy a betegeknek várniuk kelljen egy vizsgálatra. Természetesen a jövőben is ennek megfelelően fogunk dolgozni, azonban mivel a polgármester egyetlen szakrendelést sem nevezett meg, nem tudtunk konkrétumokban beszélni. Jeleztem neki is, hogy ezeket a fogadóórákat is azért hoztam létre, hogy, ha bárkinek bármilyen panasza merül fel, annak konkrétan és hatékonyan tudjak segíteni – tájékoztatott Kallai Árpád.

A városvezető és az igazgató megbeszélésén felmerült egy a kórház területén létrehozandó parkoló kérdése is, amelyet a város tulajdonában lévő, jelenleg kihasználatlan ingatlanrészen alakítanának ki. A főigazgató ezzel kapcsolatban elmondta, a terület a város tulajdona, ezért az önkormányzat joga eldönteni, hogy azt mire hasznosítják, azonban azt javasolta, hogy szakértők, mérnökök segítségével vizsgálják meg a parkoló kialakításának lehetőségét.

Kallai Árpádhoz a város első emberén kívül sokan és igen változatos kérdésekkel fordultak a fogadóórán. Volt, aki a szolgáltatások bővítésére ajánlatot fogalmazott meg, míg akadt, akinek az időpontkérésekkel kapcsolatban volt észrevétele. Szó esett a szövettani eredmények kiadásáról is, egy lakos pedig nem tudott elmenni a fogadóórára, így az ő felvetéseit telefonon keresztül hallgatta meg a főigazgató.

Kallai Árpád legközelebb januárban hirdet meg fogadóórát a vásárhelyi kórházban.

Fotó: Archív