Angol szövegértési verseny a Varga Tamásban 3

A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában szerdán városi angol szövegértési versenyt szerveztek.

Ebben a tanévben 12. alkalommal került megrendezésre az iskolában a „Do you understand?” elnevezésű városi angol nyelvi szövegértési verseny a 6-8. osztályos gyerekek számára, amelyen 65 diák vett részt.

Angol szövegértési verseny a Varga Tamásban 1

Az előző évekhez képest a verseny feladatait egy kicsit átalakították. A hallott szövegértés egy audiovizuális bejátszáshoz (filmrészlethez) kapcsolódott, az olvasási készséget mérő szövegeket gyerekeknek íródott könyvekből választottak. Újdonság volt még, hogy egy külön kategóriát szerveztek a nyelvterületről hazatérőknek, illetve a nyelvi előkészítőt végzetteknek. Olyan feladatokat igyekeztek összeállítani, amelyekkel a diákok a mindennapi életben előforduló nyelvhasználatot gyakorolhatják, hogy ösztönözzék őket arra, érdemes érdeklődési körüknek megfelelő idegen nyelvi anyagokat eredeti nyelven hallgatniuk, olvasniuk.

Angol szövegértési verseny a Varga Tamásban 2

Az idén Amerika évet tartanak, és részt vesznek egy, az Amerikai Nagykövetség által meghirdetett pályázat megvalósításában is, ezért idegen nyelvi rendezvényeiken az Amerikai Egyesült Államok kultúrájával ismerkednek.

Angol szövegértési verseny a Varga Tamásban 4

A verseny eredményhirdetésére várhatóan december 17-én kerül sor, a Platán hét keretében, amelyre tiszteletbeli díjátadónak meghívták a szegedi American Corner vezetőjét, valamint aznapra amerikai süti versenyt is szerveznek.

Angol szövegértési verseny a Varga Tamásban