Több tucat diák mérte össze nyelvi ismeretét a Kalmárban

Immár tizedik alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolában az Országismereti vetélkedőt, amelyen közel hetven diák mérte össze idegen nyelvi ismeretét.

Hódmezővásárhelye a a HSZC valamennyi tagintézményéből, avagy Makóról és Szentesről is érkeztek tanulók, így végül 24, három főből álló csapat mérte össze erejét szerda délután az iskolában.

Több tucat diák mérte össze nyelvi ismeretét a Kalmárban 1

Több tucat diák mérte össze nyelvi ismeretét a Kalmárban 2

Fehér Ágnes, a nyelvi munkaközösség tagja, német szakos tanárnő lapunkkal ismertette, hogy az elmúlt években három nyelven zajlott az Országismereti vetélkedő, 2019-ben azonban mindössze két nyelven, angol és német nyelven mérték össze ismereteiket a fiatalok. A francia most nem kapott helyet. Elmondta, hogy a verseny célja minden évben felkelteni az idegen nyelv tanulására való érdeklődést, illetve azok számára, akik viszont már tanulják azt, érdekesebbé és mélyebbé szeretnék tenni mindezt.

Több tucat diák mérte össze nyelvi ismeretét a Kalmárban 3

A vetélkedőre érkező csapatok, amelyek csapatnevekkel is el voltak látva, két előzetes feladat teljesítésével vehettek részt a versenyen. Az egyik feltétel a karácsonyi hangulathoz jól passzoló jelmezbe való öltözés, a másik pedig a süteménysütés volt. Ezeket az adott zsűri külön pontozta.

Több tucat diák mérte össze nyelvi ismeretét a Kalmárban 4

Több tucat diák mérte össze nyelvi ismeretét a Kalmárban 5

Az eseményt az iskola igazgatója, Pap András nyitotta meg.

Több tucat diák mérte össze nyelvi ismeretét a Kalmárban 8

Megtudtuk, hogy a megmérettetés több, alapvető tudnivalókkal bíró feladatokra épült, amelyek érintették a földrajzzal, történelemmel, kultúrával, hagyományokkal vagy például a gasztronómia ismereteivel bíró témaköröket.

Több tucat diák mérte össze nyelvi ismeretét a Kalmárban 7

A német és a svájci nagykövetség, a Goethe Intézet, és az iskola alapítványa, a Hódmezővásárhelyi Vasas Kisinas Alapítvány is hozzájárult ahhoz, hogy a vetélkedő végén a nebulók idén sem menjenek haza üres kézzel.

Az egyedi, csak és kizárólag a Kalmár iskola által szervezett vetélkedő évről-évre nagy népszerűségnek örvend.

Több tucat diák mérte össze nyelvi ismeretét a Kalmárban 6

Fotó: Gémes Sándor