Majdnem összejött a bravúr a Szegednek

A labdarúgó Magyar Kupában a címvédő Mol Fehérvár hosszabbításban győzött az NB II-es Szeged-Csanád GA ellen, és a 16 közé jutott.

Az NB II-es Szeged szép számú nézőközönség előtt fogadta a Magyar Kupában a címvédő Mol Fehérvárt, és az első félidőben végig egyenrangú ellenfélnek bizonyult. Olyannyira, hogy két, kaput eltaláló lövése is volt – Kóródi Nándor előtt adódott a nagyobb helyzet, Kovács Dániel résen volt –, míg a vendégeknek csak egy, és nem tudtak olyan nyomást gyakorolni a hazai kapura, ahogy azt szurkolóik előzetesen várhatták.

Ráadásul még azt sem mondhatjuk, hogy különösebben tartalékos csapatot küldött volna pályára Joan Carrillo, mert – bár a kezdőcsapatból Kovács Dániel, Zsóri Dániel, Danilo Pantics és Adrian Rus sem nevezhető alapembernek – Elek Ákos, Juhász Roland, Pátkai Máté, Georgi Milanov vagy Ivan Petrjak személyében jó néhány rutinos válogatott labdarúgó is ott volt a pályán vendégcsapatban. Az első félidőben ötlettelenül futballozó vendégekről azt is el kell mondani, hogy két esetben is a kárukra tévedett Csonka Bence játékvezető, aki két túlzottan is kemény belépő után sem ítélt szabadrúgást a javukra.

A második félidő sem indult jól a Fehérvár számára, Milanov ugyanis megsérült, ami miatt le is kellett cserélni, Carrillo pedig rögtön kettős cserével próbált „belenyúlni” a meccsbe. A Milanovot váltó Kovács István és Loic Nego is lendületet hozott a vendégek játékába, de Zsóri a 69. percben kihagyta a Fehérvár addigi legnagyobb helyzetét, miután Kovács István kiugratásával egyedül vezethette a kapusra a labdát, de nem tudta ellőni mellette.

Ezután a Szeged erejéből ígéretes kontrákra is futotta, majd a 85. percben 11-eshez jutott a Fehérvár, amiért egy szögletnél Sergiu Moga a földre teremtette Futács Márkót, a hazaiak játékosa pedig második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott. Futács azonban nagyon gyengén lőtte a büntetőt, a balra vetődő Alekszics hárítani tudott.

Így jöhetett a hosszabbítás, amelyben egy ideig emberelőnyben sem találta a jól záró szegedi védelem ellenszerét a vendégcsapat. Egészen a 103. percig, amikor egy ápolás miatt rövid időre még egy fővel megfogyatkozott a hazai együttes, Kárász Krisztián pedig a saját kapujába fejelte Kovács István beadását. Ezzel 1–0-ra győzött, és továbbjutott a címvédő.