Drámai csatát játszott a Kosársuli Baján

A nyolcaddöntős párharcot követően egy hazai szurkoló megjegyezte: a Vásárhelyi Kosársulinak az NB I/B Piros csoportjában lenne a helye. 

A Bajai Bácska FKE otthonában lépett pályára kedden felnőttcsapatunk. A tét a negyeddöntőbe jutás volt a Dr. Hepp Ferenc Kupában: emlékezhetünk, hogy előbb Békéscsabán diadalmaskodtunk, majd a Kecskemét legyőzésével jutottunk el a legjobb tizenhat közé. Előzetesen arról beszéltünk (és vezetőedzőnk, Tóth Tamás is erre utalt), hogy csak kisebbfajta csodával, nagyon felszabadult és könnyed, de masszív játékkal juthatunk tovább az előző idény nagy riválisának, az immár Piros csoportos és május óta alaposan megerősödő hazaiaknak fellegvárában.

Egészen sokáig úgy tűnt, minden tervünk valóra válhat. Remek támadójátékkal és szoros védekezéssel, az extrán játszó Kelemen Balázs vezényletével ugyanis valósággal lerohanta a Kosársuli a Baját a mérkőzés elején: az első negyed után hét ponttal vezettünk (13-20), majd az előny kiváló távoli dobásokkal és lepattanókkal, a Kelemen mellé felzárkózó Molnár Bence pontjaival fokozatosan nőtt és nőtt, miközben a pontatlan hazaiak nem találták az ellenszert. A 19. percben már tizennyolc pont volt a különbség (29-47), ami a szünetre fogyott kissé ugyan (33-47), de nem kis fegyverténynek számított.

A félidő után aztán kezdett belelendülni a Baja, és ez sajnos az eredményen is meglátszott. 38-52 után elfogyott a frissesség a támadójátékból, néhány hiba pedig elegendő volt ahhoz, hogy a javuló hazaiak visszajöjjenek a meccsbe. Legjobbjaik összeszedték magukat, és előbb tíz ponton belülre zárkóztak, majd a harmadik negyed végére teljesen eltüntették a differenciát (57-57).

Innen pedig már nem volt visszaút: hiába próbálta a csapat megállítani a bajai gyorsvonatot, a vendéglátó átvette a vezetést, amelyet aztán ki sem adtak a kezeik közül a lefújásig. A pontatlanságok megbosszulták magukat, és végül 87-79-es arányban a hazaiak jutottak tovább. Egy azonban biztos: tisztességesen helytálltunk – a hazaiak egyik szurkolója pedig meg is jegyezte a találkozót követően, hogy ennek a Kosársulinak a Piros csoportban lenne a helye…

Tóth Tamás, vezetőedző: “Az első félidőben talán az idei legjobb játékunkat hoztuk idegenben. A szünet után puhult a védekezésünk és a dobásaink sem olyan százalékkal ültek már, így átvette az irányítást a hazai csapat. Túl sokat hibáztunk, éles meccsen nem lehet ennyit, pedig tovább szerettünk volna jutni, nagyot küzdöttünk. Sok sikert a Bajának!”

Pénteken jön a folytatás a bajnokságban, a tabellán kilencedik Győr otthonában lépünk pályára. U20-asaink is játszanak, úgyhogy elkél majd a biztatás!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu