2. Nyitott kapuk – Lépj be, és légy Eötvösös!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája továbbra is fontosnak tartja, hogy a legmagasabb színvonalú szaktudással, az élet minden területére vonatkozó kompetenciákkal vértezze fel diákjait.

Ezeket sűrítették a november 20-i „Nyitott kapuk” című nyílt nap óráiba a pedagógu-sok és az iskola diákjai. Az idei év 2. nyílt napján a tanórákhoz képest „lazább” szer-kesztésű, a jelenlévő általános iskolások igényeihez, elvárásaihoz igazodó, az egyes ágazatokhoz interaktív foglalkozásokat tartottak.

2. Nyitott kapuk – Lépj be, és légy Eötvösös! 1

Az aulában gyülekeztek délben az érdeklődők, majd a kísérő pedagógusok segítségé-vel mindenki eljutott a megfelelő terembe. A sport ágazat iránt érdeklődők a Balogh Imsi arénában – a testnevelés szakos tanárok segítségével – a közös, zenés bemelegítés után alig bírtak válogatni a labdajátékok közül. Mind vonzó volt! Az érdeklődő 8. osztályos diákok és szüleik a sportfoglalkozáson kívül részt vettek az egészségügy, a szépészet, az informatika, (új nevén: informatika és távközlés) a közgazdaság (új nevén: gazdálkodás és menedzsment) és a gépészet (új nevén: specializált gép-és járműgyártás) ágazatot bemutató interaktív foglalkozásokon.

Egy érdeklődő két különböző szakma gyakorlatias bemutatásában vehetett részt, majd a szülők kaptak külön tájékoztatást az iskola vezetőségétől. A fókuszban a 2020 szeptemberében kezdődő 5 éves technikusi képzés volt. Aki tehát szeptembertől a technikumi osztályba iratkozik be, az technikusi végzettséget szerez, és az 5. év végén lép ki szakképzettség és az érettségi megszerzésével az iskolából.

2. Nyitott kapuk – Lépj be, és légy Eötvösös! 2

Fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy 2020 szeptemberétől is indul nyelvi előkészítő osztály (Informatika és távközlés – nyelvi előkészítő). Ezen, az úgynevezett „nulladik” évfolyamon heti 18 órában lehet az angol nyelvet tanulni. Itt a képzési idő 6 év.

Az Eötvös a Nyitott kapuk rendezvényen kívül is várja a pályaválasztás előtt álló diákokat és azok hozzátartozóit. Természetesen telefonon is állnak az érdeklődők rendelkezésére. A honlap is hasznos információkat tartalmaz: www.eotvos.hiszk.hu

2. Nyitott kapuk – Lépj be, és légy Eötvösös! 3