Hamarosan kiderül, kik Vásárhely és térsége legtehetségesebbjei

Kedd délután megtartották a 34. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál középdöntőjének második felvonását. Összesen 23 produkció mérte össze tudását a középdöntőkben, amik közül voltak egyéni- és csoportos műsorszámok is.

A Művészeti Fesztivál elsődleges célja, hogy a városban és a környékben élő fiatal tehetségeket felkutassák, és lehetőséget biztosítsanak számukra a bennük rejlő tudás megvillantására. Hétfőn tartották az első elődöntőt, kedden pedig a második elődöntőt értékelte a zsűri.

Hamarosan kiderül, kik Vásárhely és térsége legtehetségesebbjei 1

„Mind a két napon nagyon jó produkciókat láttunk. Voltak néptáncosok, népzenekarok, énekesek, illetve szavalatok is. A zsűriben mindenkinek meg van a maga szakterülete. Halmi Zoltán, a Szeged Táncegyüttes vezetője a néptáncos produkciókat értékelte, Kriczki Zita, moderntánc oktató a modernebb táncokra figyelt jobban, Berei Erzsébet, nyugalmazott iskolaigazgató az énekes produkciókra szakosodott, Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója pedig azt figyelte, hogy mennyire beszélnek szépen a fellépők, illetve milyen szépen mondják a verset például. Én azt vizsgáltam, hogy azok, akik a színpadra lépnek, mennyire mozognak otthonosan a színpadon, illetve kiket tudnánk elhívni a jövőbeli rendezvényeinkre” – nyilatkozta Varga Anikó, a BFMK vezetője, a zsűri tagja.

Hamarosan kiderül, kik Vásárhely és térsége legtehetségesebbjei 2

A zsűri még a keddi nap folyamán eldönti, hogy kik kerülnek a jövő hét szombaton megrendezett döntőbe – a döntőbe jutottak névsorát szerdán a portálunkon is megtalálja!

Hamarosan kiderül, kik Vásárhely és térsége legtehetségesebbjei 3

Hamarosan kiderül, kik Vásárhely és térsége legtehetségesebbjei 4

Hamarosan kiderül, kik Vásárhely és térsége legtehetségesebbjei 5