Szakosztályi rendezvények a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesületben 1

Mozgalmas volt a múlt hét a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesületben, mivel két szakosztály is összejövetelt szervezett.

Első körben a Lótenyésztő szakosztály előadással egybekötött programján vehettek részt a helyi és vidéki lótartók, lótenyésztők. Bemutatkozott Czuczi István sportló tenyésztő, aki beszámolt lovas múltjáról, elért verseny eredményeiről, illetve részletesen bemutatta, a tenyésztett lovaikat. A rendezvény, zsíroskenyér partival és kötetlen beszélgetéssel zárult.

A Juhtenyésztő szakosztály is programot szervezett, még pedig András naphoz kötődően. Az egyesület nevében Perényi János ügyvezető elnök köszöntötte a megjelenteket.

Előadást tartott Prof. Dr. Mucsi Imre, aki a gazdasági kárt okozó juh betegségekről adott számot. Majd Barna Miklós számolt be a közelmúltban lezajlott, franciaországi szakmai útjáról, ahol több juhtartó gazdaságot kerestek fel és tájékoztatást kaptak az ottani tenyésztői munkáról.

Ferge Sándor megyei felügyelő számolt be a juhtartókra vonatkozó feladatokról. Végül Kotymán László, a Kőrös-Maros Nemzeti Park munkatársa tartott prezentációval egybekötött előadást a legeltetés történetéről, a mezőgazdaság, az állattartás középkori, újkori fejlődéséről. A rendezvény vacsorával és élőzenés esttel zárult.

Forrás és fotó: Facebook/Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat