Balliberális kettős mérce

Játékboltba beszabadult gyerekekként jellemezte a választásokon győztes ellenzéki polgármestereket Boros Bánk Levente politológus, aki kijelentette: Karácsony Gergelyék egyértelműen zsarolják a kormányt. A Magyar Hírlap cikke következik.

Az új budapesti városvezetés úgy foglalkozik a Gothár-üggyel, mintha meg sem történt volna – mondta hétértékelőjében Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója. Ez a botrány nem érte el a liberális ingerküszöböt, pedig máskor pont ugyanezek az emberek vonulnak fel és tiltakoztak különböző fórumokon a nők védelmében. De úgy látszik, rájuk nem vonatkoznak azok a szabályok, amelyeket másoktól megkövetelnek – kommentálta az eseményeket a politológus. Arról, hogy az atlétikai stadionra rábólintott a főváros vezetése, míg a centrumkórházra nemet mondtak, Boros Bánk azt mondta: úgy tűnik, azt a játékot akarják játszani a jövőben, hogy ami számukra jó, azt kicsemegézik, ami rossz, azt nem. Az előnyöket élvezni akarják, de a terheken nem kívánnak osztozni. Ez viszont nem egy felelős vezetéshez méltó hozzáállás – mondta az elemző, hozzátéve, hogy ez az úgynevezett potyautas effektus.

Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester feltételei kapcsán megjegyezte: ezt egyszer el lehet játszani, kérdés, hogy folyamatosan ezt akarják-e majd a ciklus végéig? Nem esnek-e át a ló túlsó oldalára más témákban? Mert ez visszafelé is elsülhet. Ez valójában egyébként nem más, mint zsarolás a kormánnyal szemben – hangsúlyozta. A kormány ugyanakkor bizonyítja azt, amit Orbán Viktor mondott a választás után, hogy együttműködő lesz az ellenzéki önkormányzatokkal, városvezetéssel. Épp a fordítottja történik annak, amit az ellenzéki pártok és megmondóembereik jósoltak. A kormány együttműködik, a főváros pedig zsarol – összegzett.

Arról, hogy az ellenzéki kerületekben leginkább csak a képviselők és polgármesterek fizetésemeléséről hallani, úgy fogalmazott: úgy viselkednek, mit egy gyerek, aki beszabadul egy játékboltba és mindenhez hozzányúl, mindent megfogdos. Lubickolnak a hatalomban – jellemezte a helyzetet Boros Bánk. Pikó András pedig ámokfutást végez – mondta arról, hogy az új józsefvárosi polgármester miközben saját fizetését megemelte, elvenné az év végi jutalmat a kerületi dolgozóktól. Ez az, amikor egy politikához nem értő ember próbál politikai funkciót betölteni – mutatott rá a politológus

A kispesti eseményekről elmondta: láthatóan a botrány érintettjei nem is akarnak kikeveredni ebből a történetből. Ez az ellenzéki gátlástalanság, már azt gondolják, hogy nekik mindent szabad. Mindez a 2010 előtti helyzetet idézi, az ellenzék semmit nem tanult az elmúlt tíz évben.

A Borkai-ügy Boros Bánk szerint már a rendőrségre tartozik. Eleinte úgy tűnt, hogy ez valakinek a személyes bosszúja, de kiderült, hogy komoly pártkötődések vannak a háttérben. Borkait elérte a végzete, lemondásával levonta a konzekvenciát. Ugyanakkor az ellene folytatott akció, az, hogy valaki névtelenül zsarol, nagyon rossz irány – húzta alá.

Forrás és fotó: magyarhirlap.hu