Székkutason is felgyulladt az első gyertyaláng

Vasárnap délután Székkutason is meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. A hit gyertyáját a Székkutasi Olvasókör tagjai lobbantották lángra, megkezdve ezzel az adventi időszakot.

Immáron 11 éve, hogy Székkutason is minden adventi vasárnap összegyűlnek a lakók, hogy közösen várják a karácsony eljövetelét. A településen egy nagy, közös adventi koszorú felállítása a Székkutasi Olvasókör nevéhez fűződik, az utóbbi években pedig az önkormányzattal közösen díszítik fel a község főterét.

Székkutason is felgyulladt az első gyertyaláng 1

Ebben az évben Bánfiné Nyilas Ildikó kertjéből került kis Székkutas karácsonyfája, Kis László pedig fenyőágakkal járult hozzá a díszítéshez. A fenyőfa szállításában Szokolainé Kulik Erzsébet volt az önkormányzati dolgozók segítségére. A díszítést Benkő Márta, Mihály Ferenc, Kovácsné Rostás Erzsébet, Prágainé Szabó Terézia és Varga László végezték. Az adventi koszorú gyertyáit Dovalovszki Dalma Török Klaudia, valamint Bánfiné Nyilas Ildikó öntötték.

Székkutason is felgyulladt az első gyertyaláng 2

Az első gyertya meggyújtása előtt a székkutasi iskola 8. osztályos tanulói mutatták be műsorukat, majd az olvasókör tagjai lángra lobbantották a gyertyát, és ezzel hivatalosan is kezdetét vette az adventi várakozás a településen.