Gyűjtést szerveznek a mártélyi tűzeset károsultjainak

Tegnap reggel kigyulladt egy melléképület Mártélyon. A tűz a családi házra is átterjedt, komoly károkat okozva ezzel. Az érintett család megsegítésére gyűjtést szerveznek, illetve a képviselők is felajánlották tiszteletdíjukat a károsultaknak.

A település polgármestere, Dr. Putz Anita hivatalos közösségi oldalán arra kéri a polgárokat, hogy aki tud, segítsen a mártélyi családon.

KÖZLEMÉNY

Szomorú esemény történt településünkön. Tegnap a reggeli órákban Mártélyon, a Béke utcában egy helyi asztalos műhelyében tűz ütött ki, ami átterjedt a családi házra is. Ennek következtében a lakóház tetőszerkezete részben, a melléképület teljesen leégett, komoly veszélybe sodorva ezzel a család megélhetését, nem beszélve a súlyos anyagi kárról (nagy értékű gépek, teljes berendezés kb. 10 millió forint). Biztosítás sajnos nem volt.

Arra kérünk mindenkit, segítsünk nekik talpra állni! A Facebook már többször bebizonyította, hogy sok kicsi sokra megy, és összefogással minden sikerülhet, ezért mindenki, amennyivel tud, kérjük járuljon hozzá a család megmentéséhez.

Mártély Községi Önkormányzat folyószámláján egy külön alszámlát nyitunk az adományok fogadására. A számlaszámot holnap, azaz 2019. december 02. napján a www.martely.hu honlapon és a Mártélyi Hírek oldalon is közzétesszük.

A képviselő-testület felajánlja a decemberi tiszteletdíját, továbbá önkormányzatunk is azonnali gyorssegélyt utal a károsultak támogatására és felállítunk egy adománydobozt is az önkormányzat épületében.

Ezúton szeretnénk megköszönni a példátlan összefogást, melynek keretében kb. 40-50 falubeli és környékbeli gyűlt össze és segédkezett az oltásban, a megmaradt értékek mentésében, a romok és törmelék eltakarításában.” – olvasható a polgármester közleményében.