Az újszülöttek támogatásával kezdték az adventi időszakot Vásárhelyen 5

Jótékonysági táncgálát tartottak a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára szombaton, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Az esemény megnyitóján Kószó Péter kiemelte, hogy vasárnap megkezdődik az adventi időszak, ami szépen rímel a szombat esti jótékonysági gála céljára.

Kószó Péter 1992-ben alapította meg a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt, ami az elmúlt 27 évben több mint 20 ezer koraszülött kisbabát és beteg újszülöttet mentett meg a dél-magyarországi régióban, azaz Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyében. Az este folyamán kiderült, hogy az alapítvány kiadásainak mindössze 60-70%-át tudják megoldani állami támogatásból, a hiányzó összegeket a segíteni vágyók adományaiból tudják finanszírozni.

Az újszülöttek támogatásával kezdték az adventi időszakot Vásárhelyen

„Amikor elkezdtük Prof. dr. Pintér Sándorral, a tanítómesteremmel, a Szegedi Gyermekklinika volt tanszékvezetőjével ezt az alapítványt, arra gondoltunk, hogy az újszülött ellátásban van egy olyan rész, ami nincs megoldva. Nagyon sok buktatón mentünk keresztül, hiszen az első években állami támogatás nélkül kellett működnünk. Mikola István minisztersége alatt került ez az egész állami finanszírozás alá. Belátták, hogy ez olyan fontos szelete a koraszülött ellátása, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. A legnagyobb hálával tartozunk a mentős kollégáknak, az alapítványban dolgozó minden egyes munkatársnak és különösen Pintér Sándor professzor úrnak” – mondta el megnyitó beszédében Kószó Péter, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány alapítója.

Az újszülöttek támogatásával kezdték az adventi időszakot Vásárhelyen 1

A gálán többek között 19. századi barokk táncokat, divattáncokat és népi táncokat is láthatta a közönség. Felléptek: Pavane Táncegyüttes, Bánát Táncegyüttes, ACID Jazz Dance Company, Forma Tánciskola, Sauté Balett, Pro Dance Company, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatos tanulói és a Vavavin.

Az újszülöttek támogatásával kezdték az adventi időszakot Vásárhelyen 2

Az újszülöttek támogatásával kezdték az adventi időszakot Vásárhelyen 3

Az újszülöttek támogatásával kezdték az adventi időszakot Vásárhelyen 4

Az újszülöttek támogatásával kezdték az adventi időszakot Vásárhelyen 6

Az újszülöttek támogatásával kezdték az adventi időszakot Vásárhelyen 7