Kiss Ramóna: próbálok sokat lenni a családommal, de nagyon jól esik az is, amikor színpadra állhatok 1

Csütörtök este a Páratlan Páros című darabot mutatták be Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A vígjáték egyik főszereplője, Kiss Ramóna portálunknak elárulta, hogy már régóta szerette volna nagyszínpadra vinni ezt a darabot, és nagy élmény volt számára Vásárhelyen is bemutatni azt.

A Páratlan Páros Ray Cooney fergeteges komédiája. A londoni átlagember, John Smith egy hétköznapi taxisofőr. Minden este otthon várja csinos felesége, egészen addig, amíg egy este nem fordul fel minden fenekestül. John hősként megvéd egy idős hölgyet két huligántól, ám ő is megsérül. Kórházba kerül, és elindul a bonyodalom. Már rögtön a darab elején kiderül, hogy John egyszerre két életet él: két felesége is van. A darab kapcsán Kiss Ramónát, a vígjáték egyik főszereplőjét kérdeztük.

Kiss Ramóna: próbálok sokat lenni a családommal, de nagyon jól esik az is, amikor színpadra állhatok 4

Milyen darabot hoztál, hoztatok Hódmezővásárhelyre? Van-e valamilyen érzelmi kötődésed ehhez?

A Páratlan Páros című mű egy nagyon jó kis vígjáték, Ray Cooney talán egyik legjobb vígjátéka. Körülbelül 20 éves lehettem, mikor Dunakeszin ugyan ezt a szerepet eljátszottam, de akkor csak egy ilyen hobbi színházi csoporttal. Már akkor is brutál sikeres volt, és nagyon szerették a nézők. Már jópár évvel ezelőtt megfogalmazódott bennem, hogy „de jó lenne egyszer nagyszínpadon is eljátszani ezt a vígjátékot”. Majd jött a hír, hogy meg is rendezik, és nagyon örültem neki.

Én úgy látom, hogy körülbelül az első 10 percben a nézők felfogják, hogy ki kinek a felesége, ki hova tartozik, és ki mit csinál, a 12. percben pedig elkezdenek iszonyatos hangosan nevetni. Kikapcsol mindenkinek az agya, és átadják magukat a darabnak. A második felvonásra pedig már nem kapnak levegőt, és a combjukat csapkodják, úgy nevetnek.

Kiss Ramóna: próbálok sokat lenni a családommal, de nagyon jól esik az is, amikor színpadra állhatok 3

Mennyire érzed magadénak ezt a szerepet?

Hát, remélem a férjemnek nincs másik felesége, úgyhogy nem szeretnék párhuzamot vonni az életem és a szerep között. Azonban belebújni ennek a nőnek a karakterébe nagyon izgalmas volt.  Annak ellenére, hogy ez egy vígjáték, a két feleség óriási nagy drámákat él meg, hiszen mindkettőjüknek kiderül, hogy a férjüknek van egy teljesen más élete. Drámát játszani egy vígjátékon belül mindig egy kihívást jelent, úgyhogy nagyon örülök, hogy színpadra vihettem ezt a karaktert.

Januárban megszületett meg a kisfiad. Mennyire tudod összeegyeztetni a munkát és a magánéletet?

Hál’ Isten, hogy apuka tud segíteni, illetve vannak jófej nagyszülők is, akik tudnak segíteni. A látszat néha csal, hiszen egy hónapban csak 4-5 előadásom van, ami kivitelezhető mennyiség. Emellett a szombatjaim foglaltak az X-Faktor miatt, de azért az időm 80%-át otthon töltöm Noéval és Mátéval. Próbálok sokat lenni a családommal, de nagyon jól esik az is, amikor színpadra állhatok.

Kiss Ramóna: próbálok sokat lenni a családommal, de nagyon jól esik az is, amikor színpadra állhatok 2

Nem először vagy Vásárhelyen. Van-e valami kötődésed a városhoz?

Igen! Nagyon jó viszonyt ápolok a Bodrogi családdal, és nagyon örülök, hogy ők is megnézték ezt az előadást.

Kiss Ramóna: próbálok sokat lenni a családommal, de nagyon jól esik az is, amikor színpadra állhatok 5

Kiss Ramóna: próbálok sokat lenni a családommal, de nagyon jól esik az is, amikor színpadra állhatok 6

Kiss Ramóna: próbálok sokat lenni a családommal, de nagyon jól esik az is, amikor színpadra állhatok 8

Kiss Ramóna: próbálok sokat lenni a családommal, de nagyon jól esik az is, amikor színpadra állhatok 9