Végrehajtást indít Havasi Katalin Márki-Zay Péter ellen! 4

Törvényt sértett, megbüntették, majd újra törvényt sért: Márki-Zay Péterre nem vonatkoznak a jogszabályok. A polgármesternek a hatalom megszerzéséért a törvénysértés sem volt drága. Havasi Katalin most végrehajtási eljárást kezdeményez a politikus ellen.

Október elején számoltunk be a hírről: jogerősen is pert veszített Havasi Katalin ellen Márki-Zay Péter. A doktornő becsületsértés miatt tett feljelentést a polgármester ellen, aki egy tavaly novemberi közéleti fórumon nagy nyilvánosság előtt állított valótlanságokat róla és a családjáról.

A Szegedi Törvényszék megállapította, hogy a politikus súlyosan megsértette az orvosigazgató, Fidesz-elnök jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, ezért eltiltotta a további jogsértéstől. A bíróság a jogerőre emelkedéstől számított 15 napon belül 1 millió forint sérelemdíj fizetésére kötelezte a városvezetőt, akinek a Délmagyarországban közleményt kell megjelentetnie, amiben nyilvánosan beismeri állításainak valótlanságát.

Márki-Zay Péter többek között azt állította Havasiról, hogy megzsarolt, megfenyegetett embereket, és közismert bűnösökhöz hasonlította.

Végrehajtást indít Havasi Katalin Márki-Zay Péter ellen! 3

– Tíz perc alatt több mint húsz olyan állítást mondott rólam, ami teljesen alaptalan, és ami semmi másra nem alkalmas, csak arra, hogy lejárasson. Nyilvánvalóan ez volt a célja – mondta az ügy kapcsán lapunknak Havasi Katalin.

A Szegedi Törvényszék is törvénysértést állapított meg. Márki-Zay azonban a jogerős ítéletre semmit nem reagált, az abban foglaltaknak máig, azaz két hónapja nem tett eleget. A doktornő ezt úgy kommentálta: világosan látszik, hogy a polgármester nem folytat jogkövető magatartást: magára nézve semmilyen jogszabályt nem tart kötelezőnek, és úgy érzi, hogy minden és mindenki felett áll.

– Az eljárás alatt sem tartott be semmit, amit a bíróság kért tőle. Úgy gondolta, hogy a politikai hatalom megszerzése bőven megér számára egy-egy elmarasztaló ítéletet – fejtette ki Havasi Katalin, aki végrehajtási eljárást indít a polgármester ellen.

Lassan már nem titok Hódmezővásárhelyen, hogy a város vezetője ellen mintegy tucatnyi polgári és büntetőper van folyamatban a bíróságokon, ugyanis számos vásárhelyi és környékbeli magánszemély perelte be, jelentette fel nagy nyilvánosság előtt tett valótlan kijelentései miatt. A Havasi Katalin-féle ítélettel együtt immár négy pert már jogerősen is elveszített valótlan állításai, hazugságai, rágalmai miatt. Nincs még egy közéleti szereplő Vásárhelyen, akiről a bíróság ennyiszer kimondta volna jogerősen, hogy hazudott…

Márki-Zay megsértette a vásárhelyi kórház, a város volt aljegyzője és egy helyi vállalkozó jó hírnevét is. Ezért összesen már több mint 3 millió forintos büntetést szabott ki rá a magyar igazságszolgáltatás.

Végrehajtást indít Havasi Katalin Márki-Zay Péter ellen! 2

Végrehajtást indít Havasi Katalin Márki-Zay Péter ellen! 1 Végrehajtást indít Havasi Katalin Márki-Zay Péter ellen!