12 fát ültettek el Hódmezővásárhelyen

12 tölgyfát ültettek el Hódmezővásárhelyen a „Ne szemetelj!” kampány keretében, péntek délután. A futópálya melletti területen megtartott faültetés után előadások várták az érdeklődőket, illetve megtartották az “Életünk a fa” című rajzpályázat eredményhirdetését is.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere elmondta, hogy a környezetvédelem az egyik legfontosabb kérdés. „A faültetés mindenkinek egy jelkép. A fát az ember mindig a jövő generációnak ülteti, és én azt gondolom, hogy aki nyugdíjas korban teszi ezt, az tényleg a jövő generáció kedvéért teszi ezt” – fogalmazott a polgármester.

12 fát ültettek el Hódmezővásárhelyen 1

Fejes Péter kifejtette, hogy már nagyon régen megfogalmazódott az ötlet, miszerint ültetnek ezer fát a városban. Ezt el is kezdték, és körülbelül 700 fát már el is ültettek. Nagyrészüket – körülbelül 600 fát – az Bibó Lajos és a Janáky István utcáknál ültettek el, de csak körülbelül 20%-uk maradt meg, hiszen utólag kiderült, hogy azon a területen egykoron szeméttelep működött, és nem megfelelő a föld minősége a növények számára.

„A fa az életünk. Amikor azt mondjuk, hogy környezetvédelem, akkor abban a pillanatban mindig az ember védelme jut az eszünkbe. A bolygó önmagában elvan nélkülünk, elvan a fák nélkül, el van minden nélkül. De azért, hogy élhető legyen, azért, hogy jól érezzük rajta magunkat nekünk kell helyrehozni, hiszen mi rontottuk el. Tőlünk ennyi telik, hogy fát ültetünk” – fogalmazott Fejes Péter.

12 fát ültettek el Hódmezővásárhelyen 2

A faültetés után a Polgármesteri Hivatalban előadások várták az érdeklődőket, illetve az “Életünk a fa” című rajzpályázat eredményhirdetését is megtartották.