Benkő Zsolt: árkok helyett hidakat építsünk

Városüzemeltetési kérésekkel fordultak Benkő Zsolt önkormányzati képviselőhöz kútvölgyi, külterületi fogadóóráján.

Benkő Zsolt a Rádió 7-nek elmondta, a falubeliek jelezték neki, hogy önkormányzati segítséggel, akár önerős járdaépítés keretében elkészítenék a buszmegálló mögötti, Dózsa György utcai gyalogjárdát, mert ennek híján az utasok az úton tudnak csak közlekedni, ami balesetveszélyes.

Előre kérték továbbá a lakosok a Csomorkányi összekötő út téli hóeltakarítását, amely tavaly elmaradt, így nehezen volt járható. Hozzátette: probléma, hogy a környékbeli tanyákról a hiányos buszközlekedés miatt nem tudnak Hódmezővásárhelyre utazni az orvosi ellátásra szoruló kútvölgyiek, akik szeretnének az iskolabusz járatokra felkéredzkedni, amennyiben erre a városvezetéstől engedélyt kapnak.

Benkő Zsolt erről részletesen így beszélt: „A Kútvölgy főutcájának számító Dózsa György utcán a meglévő központi buszmegállótól az út jobb oldalán nem vezet járda a házakhoz, ezért a lakosok, gyermekek az úton közlekednek. Ezt a helyzetet szeretnék megoldani úgy a lakók, hogy önerős járdaépítés kapcsán, vagy önkormányzati beruházással járdát szeretnének csinálni, annak érdekében, hogy a biztonságos közlekedés megoldódjon.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Archív