Sajtóértesülés szerint Angela Merkel nem indul el ismét a CDU elnöki tisztségéért

Elesett a színpadra menet Angela Merkel egy berlini rendezvényen. A német kancellár a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén épp az emelvényre lépett volna, amikor megbotlott és elesett – írja az Origo.

Angela Merkel német kancellár megbotlott és a színpadra esett szerda este egy Berlinben tartott üzleti rendezvényen – írja a Sputnik. Miután felállt, viccesen annyit mondott, hogy nem látta, hogy lépcsők vannak, legközelebb majd azokon lép fel.


Tavaly nyáron Merkel több alkalommal is remegéstől szenvedett. Az első júniusban történt, amikor az új ukrán elnöknek, Volodimir Zelenszkijnek gratulált és a nemzeti himnuszt hallgatták. A kancellár akkor a remegést kiszáradással magyarázta. Néhány nappal később újra remegett, azon a hivatalos ceremónián, amin az új igazságügyi minisztert nevezték ki a posztjára Berlinben. A harmadik remegés a finn miniszterelnök látogatása során történt – ismét a nemzeti himnuszok lejátszása közben.

Merkel akkor reagált az egészségével kapcsolatos aggodalmakra, és annyit mondott, hogy jól van. Nem sokkal ezután egy hónapos vakációra ment, és a későbbiekben már ülve maradt a nemzeti himnuszok alatt.

Forrás: origo.hu
Fotó: Archív