Akadjon már le a polgármesteri gyűlöletoldal a médiáról!

Hiába fenyegetik a sajtót, hiába uszítanak és fröcsögnek ellene, mi akkor is tesszük a dolgunkat: kérdezünk, kérdezünk és kérdezünk, és bemutatjuk, ki mit és miért titkol a vásárhelyiek elől.

Érdekes látni a folyamatot, ami az elmúlt hetekben, hónapokban végbement: miközben a másik tábort, vagyis a polgári közösséget vádolja gyűlölködéssel, a most már ki tudja, milyen változásért hisztiző Facebook-hazugságláda, azaz a polgármesteri trolloldal maga állt a gyűlölködés és a békétlenség élére.

Nincs új a nap alatt, ez csak a régi, klasszikus bolsevista trükk vásárhelyi köntösben: vádold meg az ellenfeledet azzal, amit te csinálsz, vagy csinálni akarsz! Ezt fejlesztette tökélyre a nyomokban vásárhelyiséget is tartalmazó farizeus influenszer.

Az elismerten a szocialista alpolgármester asszony(!), valamint a polgármester vejének(!) és közvetlen munkatársainak(!) vezénylete alatt (is) ólálkodó, szorosan Márki-Zayhoz kötődő gyűlöletoldal kipécéz, lejárat, köpköd, támad, hergel, hangol és harcol köztiszteletben álló vásárhelyi polgárok, a kormánypártokhoz kötődő magánszemélyek ellen. Miközben képmutatóan sápítozik és a békéről ordít. Most, sokadszor, a Promenadot vették ármánykodások kereszttüzébe: mert fáj nekik, hogy lerántottuk a leplet a „lex Villeroyról”. Nyüszítenek, mert felhívtuk a figyelmet a porcelángyárra kivetett brutális többletadó kapcsán tornyosuló kérdőjelekre és a százmilliós pluszteher csuklás nélküli benyelésének érdekes összefüggéseire. Sivalkodnak, mert nem tűrjük a sandaságot és a titkolózást, és addig kérdezünk, amíg kiderítjük, ki mit titkol a vásárhelyiek elől: miért nem valósult meg a Villeroy helyi bővítése, akár 500 új munkahellyel kecsegtető gyárépítése, melynek érdekében évekkel ezelőtt információink szerint igen komoly előkészítő munka folyt.

Egyébként hiába akarnak megfélemlíteni, mi tesszük tovább a dolgunkat: kérdezünk, tájékoztatunk, elemzünk és véleményezünk, mert ez a sajtó feladata, kötelessége és küldetése. A VV–MZP-gyűlöletoldalnak pedig azt üzenjünk: söprögessen inkább a saját háza táján. Akadjon le a helyi médiáról!

Illusztráció: pixabay.com