Apróságok nagy munkái - megnyílt az Aprók Őszi Tárlata

Az idei már a 6. év, hogy megrendezik az Aprók Őszi Tárlatát. Összesen 102 pályamű érkezett, a város minden óvodájából. A gyerekek a kedvenc mesehőseiket elevenítették meg a rajzokban. 

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola aulájában mindenféle technikával készült művet láthatnak az érdeklődők. Vannak zsírkrétás rajzok, van ceruzarajz, filctollal készült alkotás, és vannak vegyes technikával készültek is. A tárlaton minden beérkezett művet kiállítottak, a legjobbakat pedig egy szakmai zsűri választotta ki. 

Apróságok nagy munkái - megnyílt az Aprók Őszi Tárlata 3

Kosztolányi Anikó, az alsós munkaközösség vezetője elmondta, hogy beérkezett pályaművek értékelésénél az összbenyomás volt a legfontosabb. “Fontos, hogy mikor ránézünk egy alkotásra, akkor mennyire köszön vissza a gyermek személyisége. A zsűri figyelte, hogy megjelennek-e azok a kis momentumok, amik egy 3-4-5 éves gyerek lelkületében megjelennek, és hogy ezeket hogyan tudja színekben kifejezni” – nyilatkozta Kosztolányi Anikó.

Apróságok nagy munkái - megnyílt az Aprók Őszi Tárlata 1

Az Aprók Őszi Tárlatának megnyitóján először Árva László, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd idősebb diákok mutatták be műsoraikat. A díjátadón minden óvodás, aki adott be pályamunkát, ajándékban és elismerő oklevélben részesült. 

Apróságok nagy munkái - megnyílt az Aprók Őszi Tárlata 5

A tárlatot december 4-ig lehet megtekinteni.

Apróságok nagy munkái - megnyílt az Aprók Őszi Tárlata 4 Apróságok nagy munkái - megnyílt az Aprók Őszi Tárlata 2

Apróságok nagy munkái - megnyílt az Aprók Őszi Tárlata 6 Apróságok nagy munkái - megnyílt az Aprók Őszi Tárlata 7