Várja az érdeklődőket a MÁV a pályaválasztási kiállításokon

November végén és december elején több helyszínen is találkozhatnak a MÁV standjával az érdeklődők, hiszen a vasúttársaság idén is részt vesz a debreceni és a szegedi pályaválasztási napon, illetve a BME Nyílt napján.

A MÁV kiállítóként vesz részt a „Mi a pálya?” Műszaki Pályaválasztó fesztiválon, melyet a Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervez a debreceni D. E. Sporttudományi oktatóközpontban november 26-án. Mozdonyszimulátorral, vasúti kvízekkel, tabletes játékokkal várják az érdeklődő középiskolás diákokat a szakmai és a humánszervezet munkatársai reggel 9 és délután 4 óra között.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem minden évben várja a középiskolás diákokat, valamint a felsőfokú végzettséggel rendelkező érdeklődőket. A BME Nyílt napját idén november 29-én tartják az egyetem K épületében, a MÁV munkatársai 8-15 óráig várják a vasutas szakma iránt érdeklődőket.

Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában december 4-én tart Pályaválasztási Kiállítást a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A MÁV itt is vasúti kvízzel, valamint tabletes játékokkal segíti a térség középiskolás diákjainak sikeres pályaválasztását.

A MÁV minden helyszínen várja a vasút iránt érdeklődő fiatalokat, ahol a szakmai kollégák közvetlenül adnak tájékoztatást a különböző szakterületek munkájáról, fiatalok számára kínált ösztöndíj- és egyéb programokról.