Hamarosan kiadja a jövő évi naptárját a Szeretem Vásárhelyt 3

Idén is tervezett Kincses Vásárhely naptárt a Szeretem Vásárhelyt Egyesület. A civil szervezet ismét jótékonysági akciót indított, ugyanis a kalendáriumból befolyt összeget a Kozmutza Flóra Oktatási Intézménynek adományozza. Az intézményben a pénzből az óvodások számára alakítanak ki játszóteret.

– Az idei Kincses Vásárhely a boldog békeidőket igyekszik feleleveníteni, bemutatni. A naptárba ugyanis olyan fotók kerültek bele, amik a második világháború előtt készültek vásárhelyi épületekről, családokról, életképekről – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Juhász Tünde. A Szeretem Vásárhelyt alapító tagja ismertette, a kalendáriumból befolyt összeget a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek ajándékozzák.

Hamarosan kiadja a jövő évi naptárját a Szeretem Vásárhelyt

A naptár december első napjaiban kerül ki a nyomdából, innentől kezdve pedig meg is lehet vásárolni azt. Egy példány 1500 forintba kerül, és 2000 darab készül.

Juhász Tünde hozzátette, a bevételből az óvodásoknak építenek egy játszóteret az intézményben. Amennyiben az időjárás engedi, karácsonyra már meg is valósul a kezdeményezés, így a gyerekek az ünnepekkor már használhatják az ott lévő játékokat.

Hamarosan kiadja a jövő évi naptárját a Szeretem Vásárhelyt 2

Medgyesi Istvánné örömmel fogadta, hogy a Szeretem Vásárhelyt az idén őket támogatja a Kincses Vásárhely kiadásával. – 3 éves kortól 23 éves korig járnak fiatalok a gyógypedagógiai intézményünkbe. Összesen 135 gyermekkel foglalkozunk itt, közülük hatvanan kollégisták is nálunk, ezért az a célunk, hogy minél otthonosabb körülményeket teremtsünk nekik – mondta a Kozmutza igazgatója.

A Kincses Vásárhely a Tornyai János Múzeum és a Hódmezővásárhelyi Levéltár fényképgyűjteményéből készült.

Hamarosan kiadja a jövő évi naptárját a Szeretem Vásárhelyt 1

A naptárt a Bessenyei Művelődési Központban, a Tornyai János Múzeumban a recepciónál, az Inda Virágüzletben, a Református Ótemplomban, a lelkészi hivatalban, a Zrínyi utca 5. szám alatt, valamint a katolikus plébánián, az Andrássy út 11. alatt lehet majd megvásárolni. Ezen kívül az egyesület tagjainak a segítségét is lehet kérni, illetve több kulturális eseményen is beszerezhetjük majd a Kincses Vásárhelyt.

Fotók: Gémes Sándor