Nyolc képzési ágazatot is kínál az Eötvös

Nyílt napot tartott szerdán az Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A leendő diákok egy kis ízelítőt kaphattak az iskola által kínált képzésekből, illetve a információkat kaphattak a felvételi folyamatáról.

Hornyák János tagintézmény vezetőtő elmondta, hogy a gyerekek interaktív tanórákon vehettek részt, ami azért fontos, hogy ne csak elméleti síkon ismerjék meg a leendő szakmájukat. „Azt szerettük volna, ha a gyerekek a gyakorlatban is megtapasztalják, hogy hogyan működik egy gép, hogyan lehet egy sebet kezelni, hogyan lehet egy hajat feldobni, vagy miként lehet egy sminket elkészíteni” – fejtette ki Hornyák János.

A nyílt napon minden képzés képviseltette magát, így a leendő diákok mind a 8 képzési ágazatba betekinthettek. Az Eötvös az alábbi ágazatokat kínálja a tanulóknak: egészségügy, sport, szépészet (fodrász), szépészet (kozmetikus), informatika és távközlés, informatika és távközlés (nyelvi előkészítő), specializált gép-és járműgyártás, gazdálkodás és menedzsment. A képzések mindegyike 5 éves, kivéve a nyelvi előkészítőt, hiszen ott egy „nulladik” évet hozzáadnak, ahol heti 18 órában tanulnak a diákok angolul.

Nyolc képzési ágazatot is kínál az Eötvös 3

Ha valaki lemaradt volna az Eötvös nyílt napjáról, akkor december 4-én lesz lehetősége pótolni az elmaradt alkalmat, hiszen december elején ismét nyílt napra várják az érdeklődőket az intézményben.

Nyolc képzési ágazatot is kínál az Eötvös 2

Nyolc képzési ágazatot is kínál az Eötvös 4

Nyolc képzési ágazatot is kínál az Eötvös 5