A Borkai-botránynak érezhető hatása lett Budapesten

A szerdai plenáris ülésen az országgyűlési törvény módosítása kerül ma a T. Ház elé, az ellenzéki képviselők már a vita megkezdésekor bemutatták, miért is van erre szükség. A Demokratikus Koalíció jeles képviselői most sem bírták ki, hogy ne kiabáljanak közbe Kocsis Máté felszólalásába, a gyurcsányista kórushoz természetesen a Párbeszédes Szabó Tímea is csatlakozott – adta hírül a PestiSracok.

Jakab Péter pedig beült Orbán Viktor székébe és hosszú percekig nem volt hajlandó onnan felállni. A kormánypárti felszólalók hiába próbálták megértetni az ellenzéki képviselőkkel a módosítás lényegét, Tóth Bertalan és Arató Gergely is azt hangoztatta, hogy a Fidesz retteg és fél tőlük, azért akarja őket elhallgattatni.
Szabó Tímea: bennünket nem lehet megfélemlíteni, majd összedobjuk egymásnak a büntetést

Ez már az ötödik-hatodik lépés október 13-i választásokat követően, példaként említette a Házelnök újságírói munkára vonatkozó rendeletének módosítását. Arra is kitért, hogy új választási törvényre készül a kormánypárt, szerinte félnek a Fidesz és a KDNP képviselői.

2022-re készülnek, mert tudják, hogy el fogják kergetni a kormánypártokat, ha ez fenyegetés, akkor bátran vállalom. Igen, el fogjuk önöket kergetni.

Kiemelte, hogy őket nem lehet megfélemlíteni, mert egymásnak össze fogják dobni a büntetést. Ha kell, akkor majd a választók segítségére is számítanak. Szabó Tímeától szokatlan módon még a Bibliából is idézett, igaz, csak Hende Csaba felszólalásából kiragadott igeverset mondott el újra és értelmezett sajátságos módon.

Önök nem szavazták meg a tróger Trócsányi László biztosjelöltségét! -mondta Szabó Tímea. (Az általa használt jelző különösen sértő, hiszen Trócsányi László nem csupán elismert jogtudós, de volt igazságügyi miniszterként közjogi méltóságnak tekinthető.)

Szabó Tímea a miniszterelnök családját sem kímélte: felszólalásában Orbán Ráhelről is beszélt.

Forrás: pestisracok.hu
Fotó: Archív