Most megmutathatod, hogy Te mit tudsz?!

34. alkalommal rendezi meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ a Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivált Hódmezővásárhelyen. A művészeti vetélkedőre november 26. napjáig lehet jelentkezni.

A fesztivál idén egy rövidebb nevet is kapott: Te mit tudsz? Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője elmondta, hogy ettől a névtől azt várják, hogy könnyebben eljut a fiatalokhoz, és ezáltal többen fognak jelentkezni a versenyre.

„A BFMK-nak nagyon fontos, hogy felkutassa a fiatal tehetségeket, és teret biztosítson számukra. Ebben a tehetségkutató versenyben két elődöntőt rendezünk, ahol meghallgatjuk az előadásokat, és az 5 tagú zsűrivel eldöntjük, hogy kik a legjobbak” – nyilatkozta Varga Anikó.

Most megmutathatod, hogy Te mit tudsz?! 1

A zsűrit Halmi Zoltán, a Szeged Táncegyüttes vezetője, Horváthné Kriczki Zita, moderntánc oktató, Berei Erzsébet, nyugalmazott iskolaigazgató, Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, valamint Varga Anikó, a BFMK igazgatója alkotják. Az elődöntőket december 2-án és 3-án tartják, a döntő pedig december 14-én lesz.

A tehetségkutatóra műfaji megkötés és életkori meghatározás nélkül lehet jelentkezni. Az elmúlt években a zsűri találkozott már prózamondással, énekléssel, zenekari produkcióval, néptáncbemutatókkal és citeraszóval is. A tehetségeket nem csak Hódmezővásárhelyről, hanem a kistérségből, és egész Csongrád megyéből várják. A jelentkezési lap megtalálható a BFMK recepcióján, illetve a Bessenyei weblapján.

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivált Dobó Kata is ajánlja az ifjúság figyelmébe:

Most megmutathatod, hogy Te mit tudsz?! 2